Uživatelské recenze

Recenze 1 – 30 z 42

Red Dwarf nikdy nezklame

Nikolaj Bezrodný, 4.12.2013

(Toto je kvalitní recenze)
Jako vášnivý nadšenec seriálové verze jsem nemohl odolat a nekoupit tuto knižní verzi. Velmi čtivé a vtipné, navíc za tak směšnou cenu. Jednoznačný Must have pro nadšence RD.

přečtěte si

zuzu, , 12.4.2009

(Toto je kvalitní recenze - 1 hlas)
Knížka je skvělá, doporučuju...když čtete pasáže, ve kterých jsou hlášky ze seriálu, tak si okamžitě vzpomenete na dialogy v seriálu.

moje děsivé recenze

Jedi vojta, , 2.4.2009

(Toto je kvalitní recenze)
Cool vtipy a fajn příběh. Stoprocentně si přečtěte. (Jen někdy je děj trochu zdlouhavý ale to se dá vydržet.)

dobrý ale mohlo být lepší

, 1.4.2009

(Toto je kvalitní recenze)
Knížka je zajímavá ale některý skvělý hlášky ze seriálu tady naprosto ztrácí smysl a pointu. Lepší by bylo i méně vulgárních slov ale jinak knížka nemá chybu.

Super

tom.lecisko@centrum.cz, , 3.1.2007

(Toto je kvalitní recenze)
Kniha je dobrá, ale překlad by opravdu mohl být lepší... Hodně čtenářu jistě čekalo přesné znění vtipů, ale nedočkali se jich.

Super

marty, faraonn@centrum.cz, Dětmarovice, 6.11.2006

(Toto je kvalitní recenze)
1. a 2. dil jsem prelouskal na posezeni. Treti dil je takovy divny,ten mimoc nesedl.jedine co se mi opravdu nelibilo na vsech knizkach, je ten priserny preklad.ten kdo to prekladal nevi o cem to je.hruza!ale jinak good!

Iveta, České Budějovice, 6.3.2006

(Toto je kvalitní recenze)
Právě jsem dočetla druhý díl Trpaslíka a nemá to chybu. Pochopitelně seriál je seriál a knížka je knížka, ale dlouho jsem se tak nad četbou nezasmála, jako u této povedené partičky kosmických ňoumů. Rimmer je parádní a Lister: 'hustý'

Ujde to..

, 2.1.2006

(Toto je kvalitní recenze)
Nechápu lidi,kteří tvrdí,že kniha je lepší než seriál.Takový lidé asi tomuto velice dobrému seriálu asi nerozumí.kniha není špatná,ale se seriálem nejde vůbec srovnat,jelikož jde o přepis původního scénáře.A hlavně neni přeložena tak,jak by si asi spousta opravdových fanoušků přálo.Některé vtipy a hlášky postrádají ten pravý kořen humoru jak ho známe ze seriálu.Přitom knihy vyšly mnohem později než byl seriál uveden...

Naposto úžasný

terýsek, Komárov, 5.12.2005

(Toto je kvalitní recenze)
Po knížkách červeného trpaslíka jdu už dlouhou dobu a konečně-sehnala jsem první díl.Jestli je seriál skvělej tak knížky jsou ještě lepší.Rozhodně je všem trpaslíkovcům doporučuji!

, 8.7.2005

(Toto je kvalitní recenze)
Právě jsem dočetl první díl a je prostě super!!! je to vostrý.

Fantazie!

Nicole, , 18.6.2005

(Toto je kvalitní recenze)
Seriál byl skvělej a knížka je ještě lepší. Mám doma všechny 4 díly a právě dočítám druhý. Pro milovníky seriálu neexistuje nic lepšího!

Dokonalý!!!

Crowley, Jihlava, 8.4.2005

(Toto je kvalitní recenze)
Viděl jsem nejdřív seriál. Ty knížky jsou ale, při božskym Kájovi, mnohem lepší. Je jenom škoda že do seriálu nedali úvod... Spoustu gagů poslali k ledu, škoda... 'Já jsem Lister', řekl Lister. 'Já budu zvracet', řekl Petersen a zvracel jakoby ze sebe vymítal ďábla...

No tak

mondemort@centrum.cz, Kladno, 24.1.2005

(Toto je kvalitní recenze)
Nedávno jsem si všechny knžky objednal a jsou COOL jak blázen!!! Nevadí mi sprostá slova,proč?Docela drsný.Všem doporučuju, třeba to jak Lister bydlí v skříňce na nádraží. Ale co mi fakt vadilo je Jim Úprk!! To mě totálně nas....!Je to to jediný co mi fakt vadilo jinak dokonalá knížka a proč by se tam neměl objevit Božský Kája?Fak jenom do toho!Kupujte abyste veděli jak se bránit, když jste policista a děláte zátah na drogu Blaženost.

Kniha

Untouchable, Praha, 30.12.2003

(Toto je kvalitní recenze)
Překlad se mi taky moc nelíbí, ale v dalších dílech je už o něco lepší. Zařazení jmen Karla Gotta nebo Ransdorfa je hodně špatné řešení a urážka anglického originálu. (Ale na druhou stranu, když se podíváte na poslance Ransdorfa tak je to typický GUŽIF :-) )

Ten překlad nic moc!

Petr, Praha, 14.12.2003

(Toto je kvalitní recenze)
Nelíbí se mi používání jmen českých politiků a popových hvězd v překladu anglického originálu. Také vulgarit je tam více než je nutné. (skoro jako v South Parku) Jsem velkým obdivovatelem televizního zpracování, ale kniha mě příliš nenadchla. Myslím, že chyba je v překladateli, který hrubě podceňuje inteligenci čtenářů a musí zařazovat do textu např. jméno Karla Gotta či poslance Ransdorfa.

Doporučuju

, 3.3.2003

(Toto je kvalitní recenze)
Zhltnul jsem to během dne a půl na školení. Je to super. Teď se chystám na Lepší než život.

Dost husty

Biba, , 11.2.2003

(Toto je kvalitní recenze)
Kdo zna kultovni serial tak nebude zklamanej!!!! Uz aby dodelali film!

Červený trpaslík vesmír výtá ohleduplné řidiče

Paja, , 6.2.2003

(Toto je kvalitní recenze)
Je to SUPER knížka. Doporučuji ji všem!!!!!!!!

Erik, , 13.1.2003

(Toto je kvalitní recenze)
Super ale jen pro toho kdo viděl seriál :-) Poznámka pro překladatele Kryton je android a ne mechanoid nevím proč ale je to jediná změna oproti seriálu co mě rozptylovala při čtení.Už se těším na další díl:-)))))

Petr, Severní Morava, 6.1.2003

(Toto je kvalitní recenze)
Knížka velice pěkná. Jak nejsem čtenář, přečetl jsem ji skoro na jeden dech. Musím jenom podotknout, že kdo neviděl ani jeden díl seriálu, nemá šanci knížku pochopit. I já jsem měl s některými pasážemi problémy. Celkově ale myslím, že tato knížka je velice zdařilá. Všem kdo viděli seriál velice doporučuju.

Dobrá práce

stiegler@zce.cz, Plzeň, 12.11.2002

(Toto je kvalitní recenze)
Přes některé odlišnosti od seriálu jsem se výborně pobavil a v duchu jsem viděl seriálové postavy jako živé. Jen nevim jestli by mě tohle skvělý dílko tolik zaujalo, kdybych neznal charaktery postav z televize, předpokládám však, že s jistou obeznámeností budoucích čtenářů bylo kalkulováno. Těšim se na další pokračování.

Hustý

Rascal@centrum.cz, , 2.11.2002

(Toto je kvalitní recenze)
Je to super knizka.Jenom mi vadi ze v serialu byl kapitan Holister a tady to je nejaka zenska.

kvalita zpracovani !

jirka, praha, 15.9.2002

(Toto je kvalitní recenze)
Kniha je pekna, i kdyz nektere doplnky prekladatele by mit nemusela. Ale co je strasne je kvalita knihy. Pismo se rozmazava a to tak, ze neni vubec citelne, staci se ho jen trochu dotknout. Doufam, ze 2. dil bude lepsi :-/

skvělej nářez

lp, , 15.9.2002

(Toto je kvalitní recenze)
každému doporučuji, je to nářez :-)))

Skvělé!

Vašek, vproch@seznam.cz, Praha, 16.8.2002

(Toto je kvalitní recenze)
Knížky moc nečtu, ale jakmile jsem tuhle knížku uviděl, nemohl jsem ji nekoupit. Dost mě překvapil začátek. Nevím jak vypadal originál, ale i mně se zdála kniha o dost hodně vulgárnější než seriál. Jinak ale vřele doporučuji a hrozně moc se teším na Lepší než život. Nevíte někdo, kdy už vyjde?

Je to good

Líba, , 29.7.2002

(Toto je kvalitní recenze)
Myslím si že to je dobrá knížka, přečetl jsem jí jedním dechem. Jen mi vadí některé rozdíly od TV seriálu. Třeba když Kocour se chystá sníst rybičku, tak v TV použil jinou veršovánku než v knížce. V TV to bylo: 'já tě rybko mňamko zbaštím' a v knížce to je taková připitomnělá říkanka. Některé scénky jsou dotažené více do detailů než v TV. DOPORUČUJI!

super

, 21.7.2002

(Toto je kvalitní recenze)
super

Jurametall

, 6.7.2002

(Toto je kvalitní recenze)
Je to opravdu skvělá knížka,ale je škoda že je brožovaná a trochu mně vadí že v knížce padají u některých osob vulgární slova,která se neshodují s opravdovími supernadávkami ze seriálu.Jinak doporučuji!

, 25.6.2002

(Toto je kvalitní recenze)
Zatím knížku dočítám, ale bavím se výborně. Nevím , jestli by mě to tak zaujalo, kdybych neznala seriál, ale asi ne.

ExtraCop, , 14.6.2002

(Toto je kvalitní recenze)
Skvela knizka. Ale prekvapilo me, ze v knizce neni kapitan, ale kapitanka...

Recenze 1 – 30 z 42

 
zavřít