Bible pro ženy - opravdu!

Renata

Opět tu autor velmi zajímavě probírá mužskou duši. Náhle do sebe zapadají nedostatky, které u mužů cítíme. Musí být pevní, mít cit pro energii a nesmí se bát budoucnosti. Stačí lehká, snad až podvědomá zkušenost, že váš muž váhá, není si jist nebo má nízkou intelektuální kapacitu – a něco se v tom dokonalém spojení poruší.

Muž musí o naši důvěru bojovat, jemně naléhat a my musíme s tím lehce mrazivým pocitem podléhat. Směs strachu a důvěry. Nikoliv však strachu, který manipuluje a paralyzuje. Zároveň tu autor tvrdí, že pokud máme u sebe muže, který je pln nedostatků, je to proto, že mu sama nenabízíme to, co máme. Nejsme dostatečně otevřená lásce…

To ale bolí!

Ano, otevřít se lásce a tak i případnému zranění, velmi bolí. Z nějakého důvodu u sebe máme takového muže, jakého máme, a jeho nedostatky jen odráží naše vlastní zavřená místa. Nedůvěřujete svému muži? Pak je to proto, že vlivem čehokoliv se sama bojíte se otevřít, bojíme se vzdát kontroly nad svým životem. Tento muž tedy žádnou hlubokou vřelost nečeká a ani ji po nás nechce. Vždycky tam je tenhle důvod.

Máme autorovi věřit?

Nevím, nakolik lze o této knize říci, že je stoprocentní a vždy stoprocentně pravdivá, ale minimálně stojí za úvahu. Ostatně jako všechny od tohoto autora. Stojí za to.