Yrsa Sigurdardóttir

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Nahoru

Yrsa Sigurdardóttir v Oko Magazínu OKO

TV Kosmas

Čeho je svědkem zlověstně zírající panenka?

Královna islandské krimi Yrsa Sigurdardóttir v Panence opět dokazuje, že své příběhy staví na velmi pečlivém studiu reálií a realita umí být drsná, zvlášť když se do hry zamíchají drogy, peníze a závislost. Všechno je o to komplikovanější,...
Zobrazit celý text
Ukázky

Yrsa Sigurdardóttir - tak má vypadat severská detektivka

Na ponurých lávových polích nedaleko Reykjavíku stojí popraviště. Z místa, kde dřív končily životy odsouzenců, je dnes turistická atrakce. Nebo spíše byla – až do chladného rána, kdy byl na šibenici po desítkách let nalezen oběšený muž. Foto: Lilja Bilgisdóttir
TV Kosmas

Heya heya, Scandinavia!

Skandinávská literatura bude hlavním hostem letošní pražského knižního veletrhu Svět knihy, který proběhne na Výstavišti od 12. do 15. května. Přijede 17 severských autorů a o všech těch Švédech, Norech, Dánech, Finech a Islaďanech se konečně dozvíme něco víc, než že jen vyšla další detektivka.
Rádio Kosmas

Knižní hitparáda Miloně Čepelky

V novém roce s novým cimrmanovským úvodním sloganem: "Život to nejsou dostihy, ani jen plné mísy, co bychom byli bez knihy, člověče, zastav se a čti si." Knižní novinky okem pana Čepelky.
Aktuality

Ediční plán nakladatelství Metafora I. pololetí 2015

Thrillery, horory, napětí, životopisy, osobní rozvoj, smrtící série, krimi...takové kategorie obsahuje nový edičák Metafory.
Aktuality

Knižní výběr 25

Po čase jsme pro vás připravili další knižní výběr, ve kterém připomeneme pět zajímavých knih, které vyšly v poslední době. Ať už chcete udělat radost sobě, nebo někomu blízkému pod vánoční stromek, určitě si z našeho výběru vyberete.
Další články