Stieg Larsson

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Švédský novinář, spisovatel a významný odpůrce pravicového extremismu, který se ve světě proslavil především trilogií Milénium.

Když bylo v roce 1995 ve Švédsku zavražděno neonacisty osm lidí, tento novinář se stal jednou z nejvýraznějších osobností při zakládání organizace Expo a s ní i stejnojmenného časopisu, ve kterém později pracoval jako...

Zobrazit celý text
Nahoru

Stieg Larsson v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Host mezi řádky - podcast o anatomii bestsellerů - 2. díl

Jak pře­mýš­lel ředi­tel nakla­da­tel­ství Tomáš Rei­chel o vydá­ní kni­hy Muži, kte­ří nená­vi­dí ženy, jed­né z prv­ních pře­kla­do­vých knih v Hos­tu vůbec, a jak díky téhle kni­ze odstar­to­va­la vlna sever­ských detek­ti­vek, kte­rá navždy změ­ni­la čes­ký kniž­ní trh?
Aktuality

Čtvrté „Milénium“ se bude odehrávat v Sillicon Valley

Dívka s tetováním je zpátky. Po Stiegu Larssonovi, který zemřel před jedenácti lety se dopsání jeho trilogie ujal švédský spisovatel David Lagencrantz. První díl vychází již letos v USA pod názvem The Girl in the Spider’s Web.
Aktuality

Tisková zpráva nakladatelství Host: Čtvrtý díl Milénia Stiega Larssona bude příští rok!

Host získal práva na pokračování globálního bestselleru Milénium zesnulého švédského novináře a spisovatele Stiega Larssona. České vydání je plánováno na srpen 2015, kniha vyjde zároveň se švédskou originální verzí a anglickým překladem. V...
Zobrazit celý text
Aktuality

Bude čtvrtý díl Larssonova Milénia

Takový už je dneska svět. Jste po smrti, ale vaše dílo se píše dál. V roce 2015 vydají čtvrtý díl legendární trilogie Stiega Larssona. Možná, že prý nakonec budou dva čtvrté díly. To jsou věci, které se dějí, když jsou ve vzduchu cejtit prachy.
Další články