Tereza Semotamová

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Tereza Semotamová (*1983) absolvovala scenáristiku a dramaturgii na JAMU a germanistiku na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně; překládá z němčiny, věnuje se publicistice a je autorkou řady literárních pořadů a rozhlasových her. Společně s Jakubem Vítkem vydala roku 2015 v nakladatelství Větrné mlýny knihu Počong aneb O pinoživosti lidské existence.
Nahoru

Tereza Semotamová v Oko Magazínu OKO

Rozhovory

#mojeargo 2/2021: rozhovor s Terezou Semotanovou

Čím vším dovede sympatická vesničanka se smyslem pro ekologii být a jak vypadá zhmotnění jejích paranoidních myšlenek? Co si myslí o současném vynuceném návratu k sobě nebo o hromadění věcí? S Terezou Semotamovou od knihy nominované na...

Zobrazit celý text
TV Kosmas

Tereza Semotamová a Pavla Horáková na Světu knihy 2019

Dvě autorky, jejichž loňských knih si čtenáři i kritici všímali. Ve skříni a Teorie podivnosti. Obě překladatelky, obě mají za seboou praxi v rádiu. Ale jejich knihy jsou jiné. Podívejte se do nich a uvidíte sami.
TV Kosmas

Nominace na Literu za prózu: Tereza Semotanová - Ve skříni

Tereza Semotamová (1983) absolvovala scenáristiku a dramaturgii na JAMU a germanistiku na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně; překládá z němčiny, věnuje se publicistice a je autorkou řady literárních pořadů a rozhlasových her....
Zobrazit celý text
Aktuality

Nominace na ceny Litera 2019

Nejpopulárnější české literární ceny oznámily letošní nominované knihy. Vítězové jednotlivých kategorií budou známi v neděli 7. dubna. Slavností večer udílení výročních knižních cen Litera odvysílá v přímém přenosu ČT art od 20:20. Ceremoniálem provedou Daniela Písařovicová a Jiří Havelka.
Aktuality

Tereza Semotamová na Liberatuře Radia Wave

„Moje hrdinka je na tom tak, že nedokáže nijak jednat. Vlastně by mohla bydlet u rodičů nebo v kumbále u své sestry nebo u své kamarádky, ale ona se rozhodne udělat si sama svoje místečko. Odtáhne si skříň, schová se do vnitrobloku a nějak tam žije,“ říká Tereza Semotamová o své knize Ve skříni.
Recenze

MeziŘádky Zdenko Pavelky

Literární redaktor a šéf nakladatelství Novela bohemica připomíná ve svém pravidelném literárním pořadu, psaném pro Víkendovou přílohu Českého rozhlasu Vltava, několik interesantních knih z konce minulého roku.
Další články