Samuel Shem

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Samuel Shem (* 1944) je pseudonym Stephena Josepha Bergmana, klinického psychologa, který svých zkušeností s americkým zdravotním systémem využil při psaní románů z nemocničního prostředí. V nakladatelství Argo už vyšly Shemovy knihy Dům páně, Hora hoře a Duch místa. Je též autorem dobře přijaté divadelní hry Bill W. a doktor Bob o zakladatelích sdružení Anonymní alkoholikové.
Nahoru

Samuel Shem v Oko Magazínu OKO

Rádio Kosmas

Megafon - podcast o knižních novinkách - markýz de Sade, Alice Munro, Napoleon, Magor.....

Tentokrát nabízíme mimo jiné humoristický pohled do americké nemocnice, povídky markýze de Sade nebo kanadské nobelistky Alice Munroové, ale také Napoleonovo vzpomínání. Čeká vás i audioukázka z Orwellových esejů.
Aktuality

Seznamte se: Samuel Shem

Samuel Shem je americký spisovatel a esejista, který je jedním z velkých jmen letošního podzimního Velkého knižního čtvrtku. Jeho skutečné jméno je Stephen Joseph Bergman a je velmi známým psychiatrem.
Aktuality

Velký knižní čtvrtek - 16. 10. 2014

Čtvrtek a knihy nějak tradičně patří k sobě. Původně jsme si mysleli, že je to vyvolávání zlých duchů knižních novinkových front z cenzurovaného socialismu. Ale nakonec jsme zjistili, že i Britové dali čtvrtek a knihy dohromady. Každopadně...
Zobrazit celý text
Aktuality

Jak jsme upekli další Velký knižní čtvrtek

Blíží se polovina října a s ní další Velký knižní čtvrtek – akce Kosmasu, díky které se v jeden den dostane na knižní pulty dvanáctka skvělých knih od předních českých nakladatelů. Po obrovském úspěchu letošního jarního jsme si uvědomovali, že laťka je tentokrát nasazena mimořádně vysoko.
Další články