Philippe Claudel

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Philippe Claudel (*1962) je francouzský spisovatel, scenárista, dramatik a režisér. Často se zabývá tématy nesvobody (pracoval nějakou dobu jako učitel ve věznicích), násilí, války a svědomí. Jeho romány získaly mnoho literárních cen a byly přeloženy do více než třiceti jazyků.

Nahoru

Philippe Claudel v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Předvánoční novinky Arga

Nakladatelství jako Argo vydávají jednu knihu za dva dny. Tohle ostré tempo znamená mimo jiné velmi pestré portfolio knih, které umožňuje vybrat si opravdu skoro každému.
Aktuality

První půlka listopadu a novinky z Arga

Není pochyb o tom, že se u knih už definitivně projevuje předvánoční čas. Počet novinek akceleruje jako každý rok. Lepší než propadat panice z množství, je potěšit se možnostmi opulentního výběru. A nezaleknout se, ale naopak si vybrat.
TV Kosmas

Video Litera - krátké medailony knih, nominovaných na Literu za překlad

Nominováni jsou: Kateřina Vinšová za Brodeckovou zprávu od Phillipe Claudela, Jarka Vrbová za Ostrov od Roye Jackobsena a trojice Lukáš Novák, Stanislav Rubáš a Zuzana Šťastná za Jen jestli si nevymýšlíš Shela Silversteina. Sledujete vyhlášení 14. dubna od 20.20 na ČT Art.
Aktuality

Kdo se letos utká o Literu?

Přicházející jaro slibuje mnohé, ale pro nás knihomoly to znamená především nový ročník Magnesia Litery. Dnes byly vyhlášeny nominace a v tomto článku vám povíme, které knihy mají letos šanci získat tuto nejvýznamnější českou literární cenu.
Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

I na konci roku, kdy třeba do Kosmasu přibývá i 50 knih denně, stojí uprostřed knižní povodně literární redaktor a publicista Zdenko Pavelka a provádí svůj výlov. Výsledky přečte z připraveného papíru do Českého rozhlasu a ta písmenka pak pošle do OKA.
Další články