Andrea Sedláčková

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Andrea Sedláčková se narodila v roce 1967 v Praze, vystudovala scenáristiku na FAMU. Po podpisu petice Několik vět byla předvolána k výslechu na StB, který se stal impulsem k její emigraci do Francie, kam odešla v létě 1989. V Paříži absolvovala katedru střihu na filmové škole. Filmovým debutem Andrey Sedláčkové se stal thriller Oběti a vrazi...
Zobrazit celý text
Nahoru

Andrea Sedláčková v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Akcent: Toyen v Ostravě

Saša Michailidis se ptá historika umění a kurátora Karla Srpa a režisérky, scenáristky, autorky knihy Toyen: První dáma surrealismu Andrey Sedláčkové. Galerie výtvarného umění v Ostravě vystavuje rozsáhlý soubor knižní a grafické tvorby...
Zobrazit celý text
TV Kosmas

Andrea Sedláčková v Show Jana Krause

K zatím nejúspěšnějším knihám letošní podzimního Velkého knižního čtvrtku patří kniha o Toyen od Andrey Sedláčkové. Ta přijala pozvání od produkce Show Jana Krause.
Aktuality

Kniha Toyen - první dáma surrealismu přináší nová svědectví

Obsáhlá a velkoryse ilustrovaná biografie malířky Toyen se čte jako detektivní román. Režisérka a spisovatelka Andrea Sedláčková se ve své knize vydává po stopách nekonvenční umělkyně, prochází desítky archivů, policejních záznamů a zatím nepublikovaných deníků, aby objevila skutečnou Toyen.
Aktuality

Co ještě do konce roku z Prostoru a setkání s Alešem Ledererem

Jakým novinkám dá ještě letos PROSTOR prostor? Mj. jsou ve hře Quentin Tarantino, Andrea Sedláčková, Cimrman Petr Brukner, ilustrovaný Timothy Snyder, Joe Biden, Kamala Harris a další. Podívejte se do edičáku a poslechněte si rozhovor majitele Prostoru Aleše Lederera z pořadu ĆRo Blízká setkání.
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2021 : Andrea Sedláčková - Téměř nesmrtelná láska

V roce 2021 byla ve Francii vyznamenána Řádem umění a literatury v hodnosti rytířky. Režisérka a spisovatelka Andrea Sedláčková žije mezi Prahou a Paříží a v rámci Velkého knižního čtvrtku 14. října 2021 jí vyjde kniha Téměř nesmrtelná láska.
Aktuality

Andrea Sedláčková, autorka Velkého knižního čtvrtku, jako Host do domu na Českém rozhlasu

„Kniha Každý něco tají je příběh dvou herců pronásledovaných bulvárním tiskem. Inspirovaly mne příběhy kamarádů. Já osobně s bulvárem zkušenosti nemám,“ říká Andrea Sedláčková s úlevou. Nad způsoby českého bulváru lomí rukama.
Další články