Laird Barron

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Laird Barron (* 1970) se narodil na Aljašce a pracoval jako stavební dělník a rybář; několikrát se zúčastnil také proslulého závodu psích spřežení Iditarod. V devadesátých letech Aljašku opustil a postupně vešel ve známost jako básník a uznávaný spisovatel. Londonovský autor, který má reálnou zkušenost se zbraněmi, alkoholem a drsným, osamělým...

Zobrazit celý text
Nahoru

Laird Barron v Oko Magazínu OKO

Ukázky

Černá hora - další noir krimi od toho chlapíka s páskou přes oko

Laird Barron skládá v sérii o Coleridgeovi (Krev je můj chleba) hold noirovým filmům, osamělým sarkastickým detektivům i divoké přírodě. Příběh s prvky sci-fi a kosmického hororu jako by dokládal autorův výrok, že žánrové kategorie nedefinují kvalitu psaní.
Recenze

Barronovo "sin city" mistrovství

Bravo. Tohle je kniha, která naplňuje očekávání. Horor master Laird Barron, ten darkness poeta, chlápek, co si tužkou vypíchnul oko, když hledal do svých hustých atmosfér ty správný slovosledy, vyseděl pěkného žánrového plivníka.
Aktuality

Bude se vtipkovat a poteče krev

Laird Barron je považován za šedou eminenci amerického hororu. V sérii o Coleridgeovi vstoupil do jiného žánru a vytvořil zcela nový literární svět, umístěný do žhavé současnosti. Figurují v něm mafiáni, gangy, rasismus, válka v Iráku i...
Zobrazit celý text
Aktuality

Ceny Akademie sci-fi, fantasy a hororu 2018

Na Světě knihy se předávaly ceny Akademie sci-fi, fantasy a hororu 2018. Nechte se inspirovat - např. Laird Barron (ten pirát na obrázku) a jeho povídky jsou opravdu skvělé a dalece, dalece přesahují nějaké žánrové vymezení (ostatně stejně jako třeba Ursula Le Guinová nebo Pat Murphyová).
Další články