Jiří Kamen

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Jiří Kamen (* 1951, Kolín) je spisovatel, publicista a rozhlasový autor. Vystudoval FF UP v Olomouci, obor uměnověda. Od roku 1975 pracuje v Českém rozhlase na různých pozicích, v letech 1990–1992 byl šéfredaktorem stanice Vltava. Je autorem literárních pořadů a rozhlasových her a dokumentů. Za redigování týdeníku Víkendová příloha stanice Vltava...

Zobrazit celý text
Nahoru

Jiří Kamen v Oko Magazínu OKO

Ukázky

Po stopách pokladu olomouckého arcibiskupa

Jiří Kamen vede vyprávění ve dvou dějových liniích: historické události jsou líčené v kapitolách Hráči, v kapitolách Pátrači pak sledujeme pátrání po arcibiskupově minulosti i penězích, jež měl odkázat na založení olomoucké univerzity....
Zobrazit celý text
Rozhovory

Pavla Horáková pro Host

Rozhovor s Pavlou Horákovou o čepicích, péči a socialistických touhách vedla pro prosincové číslo literárního měsíčníku Host Eva Klíčová. Přinášíme ukázku z textu, který dostal název Kdo jsem aneb Ve znamení koaly.
Aktuality

Vizitka Pavly Horákové

Pavla Horáková (1974) je čerstvou držitelkou Litery 2019 za prózu Teorie podivnosti. Překladatelka z angličtiny, rozhlasačka a také autorka knih pro mládež nebo "štafetového románu" Johana (spolu se Zuzanou Dostálovou a Alenou Scheinostovou).
Aktuality

Nominace na ceny Litera 2019

Nejpopulárnější české literární ceny oznámily letošní nominované knihy. Vítězové jednotlivých kategorií budou známi v neděli 7. dubna. Slavností večer udílení výročních knižních cen Litera odvysílá v přímém přenosu ČT art od 20:20. Ceremoniálem provedou Daniela Písařovicová a Jiří Havelka.
Rádio Kosmas

Knižní hitparáda Miloně Čepelky

Herec Divadla Járy Cimrmana uvádí jako pravidelný liptákovský posel dalších devět knih, které mu padly do oka. Premiéra na Country Rádiu každý čtvrtek, na OKU repríza navěky.
Další články