Nejprodávanější tituly v roce 2012
umění

Ladislav Helge - Cesta za občanským filmem - 6%
V první části publikace jsou představena jednotlivá filmová díla, druhý díl tvoří rozsáhlé interview s jedním z nejangažovanějších filmových tvůrců v dějinách české kinematografie.
umění

Ladislav Helge - Cesta za občanským filmem

254 Kč
239 Kč
Století dědiců a zakladatelů - 11%
(2x)
Idylický venkov jižních Čech je vzácnou rezervací architektury 19. století. Kniha zachycuje vývoj novogotické a novorenesanční architektury v jihočeském prostředí s přehledem staveb sakrálního, profáního a hospodářského charakteru.
umění

Století dědiců a zakladatelů

223 Kč
198 Kč
Bohdan Lacina - 6%
Monografie o jedné z nejvýraznějších osobností české výtvarné kultury 20. století. B. Lacina, český malíř, grafik, ilustrátor, byl profesorem dějin umění a výtvarné výchovy na Masarykově univerzitě.
umění

Bohdan Lacina

1 460 Kč
1 374 Kč
Hitlerova sbírka v Čechách 2 - Obrazy, dary, psací stůl - 6%
Po zveřejnění prvního dílu knihy se objevila řada nečekaných souvislostí a také mnoho otázek. Druhý díl přibližuje svět, který byl nejen těžištěm uměleckého proudu Třetí říše, ale také tvůrčí sféru, která byla Vůdci nejbližší. Literatura faktu.
umění

Hitlerova sbírka v Čechách 2 - Obrazy, dary, psací stůl

339 Kč
319 Kč
Architektura - 11%
(2x)
Terminologie architektury v obrazech. I tak by se dala nazvat názorná a přehledná publikace, zaměřená na historii architektury v našich zemích.
umění

Architektura

431 Kč
383 Kč
Věc Makropulos - 11%
Slavná divadelní hra s tématem dlouhověkosti Věc Makropulos byla poprvé uvedena na jevišti vinohradského Městského divadla v roce 1922. Žánrovým určením je to komedie o třech dějstvích s přeměnou, byť v konečném vyznění komedií velmi hořkou.
umění

Věc Makropulos

269 Kč
239 Kč
Koule - Příběh vrhačky - 11%
Knižní vydání rozhlasové hry, jejíž uvedení vyvolalo malý sklandál s přispěním "potrefené" Heleny Fibingerové. Jde o fiktivní portrét zestárlé československé atletky Mileny, která lásce ke sportu obětovala všechno.
umění

Koule - Příběh vrhačky

54 Kč
48 Kč
Okamžik rozhodnutí. Rozhovory o umění
(1x)
Jednačtyřicet rozsáhlých portrétních interview - brazilský architekt Oscar Niemeyer, německý malíř Neo Rauch, jeho čínský protějšek Zhang Xiaogang a další.
umění

Okamžik rozhodnutí. Rozhovory o umění

134 Kč
Film a dějiny 2. - 11%
(4x)
Sborník příspěvků vytvořených k tématu 5. ročníku stejnojmenného filmového festivalu volně navazuje na první "průkopnický" svazek, který vyšel pod edičním vedením historika Petra Kopala v roce 2005 (nakl. Lidové noviny).
umění

Film a dějiny 2.

314 Kč
279 Kč
Dům v krajině - 6%
Jedinečný soubor 107 černobílých fotografií Jana Reicha prezentuje výběr z několika autorových cyklů, které systematicky tvořil 25 let na Sedlčansku, ve starobylé oblasti Středních Čech.
umění

Dům v krajině

323 Kč
304 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 686 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 69 > >>