Nejprodávanější tituly - červenec 2015
historické osobnosti

Dvakrát otrokem - 11%
Komentované vzpomínky právníka a prvorepublikového poslance za agrární stranu Oldřicha Suchého nabízejí osobitý pohled na politické a společenské zrání mladého, meziválečného Československa, těžké období druhé republiky, nacistické okupace a 50.léta.
historické osobnosti

Dvakrát otrokem

320 Kč
284 Kč
Edvard Beneš. Politická biografie českého demokrata (I.) - 20%
Biografie druhého československého prezidenta. První díl čtenáře seznamuje s osobností Edvarda Beneše mezi léty 1884–1935.
historické osobnosti
Ukázky

Edvard Beneš. Politická biografie českého demokrata (I.)

290 Kč
232 Kč
Eisenhower - 11%
(2x)
Paul Johnson čtenářům předkládá působivý portrét jednoho z nejvýznačnějších amerických prezidentů, mnohými považovaného za nejoblíbenějšího Američana všech dob.
historické osobnosti

Eisenhower

224 Kč
199 Kč
Subháščandra Bose - 11%
Kniha analyzuje život a politickou činnost Subháščandry Boseho, jednoho z nejvýznamnějších indických politiků moderní doby, české širší veřejnosti dosud prakticky neznámého.
historické osobnosti

Subháščandra Bose

248 Kč
220 Kč
100 příběhů lásky a nelásky v českých dějinách - 11%
Tato kniha dejme tomu „historického bulváru“ přináší stovku příběhů partnerských vztahů známých i méně známých osobností českých dějin, počínaje Oldřichem a Boženou přes Karla IV., Jana Amose Komenského až k Oldřichu Novému či Lídě Baarové.
historické osobnosti

100 příběhů lásky a nelásky v českých dějinách

268 Kč
238 Kč
Mussolini - 20%
(1x)
Biografická kniha Pierra Milzy nahlíží na mussoliniovskou látku sice z pohledu globální interpretace fenoménu fašismu, ale neopomíná ani osobní, ba intimní stránky fašistického vůdce, jenž po více než dvacet let řídil osudy Itálie.
historické osobnosti
Ukázky

Mussolini

399 Kč
319 Kč
Otakar Červený - 11%
Publikace Jiřího Pavlíka je věnována legionáři a královéhradeckému rodáku Otakaru Červenému, který nebojoval se zbraní v ruce na bojištích první světové války, ale významnou měrou přispěl k zformování československého zahraničního odboje a legií.
historické osobnosti

Otakar Červený

170 Kč
151 Kč
Václav Chaloupecký - 11%
Copak je ta Gollova historická škola? Jak lze v Palackém objevit kořeny československých dějin? Proč československý úředník těžko nachází řeč s maďarským, ačkoli se oba domluví německy? Vyhnali by TGM ze Slovenska, kdyby uvažoval nahlas?
historické osobnosti

Václav Chaloupecký

378 Kč
336 Kč
Vyšehradský hřbitov - 20%
Autor se v knize "Vyšehradský hřbitov" pokusil o jakýsi výběr 164 snad nejzajímavějších jmen z osobností pohřbených na tomto hřbitově. U každého ze slavných nebožtíků uvádí několik slov o jeho životě a osudech.
historické osobnosti
Ukázky

Vyšehradský hřbitov

49 Kč
39 Kč
Z času válek a chaosu v Evropě - 11%
Krátce po devadesátých narozeninách českého historika docenta Jaroslava Opata (*11. dubna 1924) vycházejí jeho memoáry, v nichž se poutavým literárním stylem ohlíží za svými dramatickými životními osudy v peripetiích českých dějin 20. století.
historické osobnosti

Z času válek a chaosu v Evropě

351 Kč
312 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 49 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>