Kniha s přiléhavým názvem Zdraví – plod poznání a činu je tvořivým shrnutím bohatých teoretických poznatků výzkumů a zkušeností socioložky, psycholožky, pedagožky PhDr. Miluše Kubíčkové, CSc.
Knihou vyslyšela autorka přání čtenářů a vytvořila knihu nejen z těch nejlepších receptů ze svých předchozích knih, ale přidala i recepty další, originální.
Náhlé a mimořádně nepříjemné záchvaty strachu se týkají zhruba 4 procent lidí. Tato kniha vám pomůže tento stav pochopit a prakticky s okamžitým účinkem proti němu bojovat.
Autorka chce čtenářům ukázat, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví i přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se hlavně na obiloviny.
Kniha je pokusem o zachycení přelomového období konce reformního procesu roku 1968 a počátku normalizace československé kinematografii. Kniha získala cenu Magnesia Litera 2012 za objev roku.
Překvapit ve škole skvělými vědomostmi ze zeměpisu, být rodinným poradcem při plánování výletů, to vše se dětem povede s atlasem plným barevných ilustrací, jednoduchých map i srozumitelných a poutavých textů.