Nejprodávanější tituly v roce 2016
sociologie

Sami doma
Kniha Sami doma přibližuje prostřednictvím hloubkových rozhovorů stále rozšířenější zkušenost mladých dospělých s budováním samostatného domova – bez rodičů, partnerů či partnerek nebo dětí.
sociologie

Sami doma

242 Kč
Veřejné mínění
(1x)
Kniha Waltera Lippmanna z roku 1922 patří mezi nejcitovanější práce svého druhu ve 20. století a silně ovlivnila sociální vědy, zejména mediální studia, politologii a sociální psychologii.
sociologie

Veřejné mínění

494 Kč
Mýtus - 'realita' - identita: Národní metropole v čase 'návratu do Evropy'
Kolektivní monografie analyzuje funkci mýtů postsocialistických metropolí (Prahy, Bratislavy, Varšavy a Krakova) a metropole Rakouska po roce 1989 při formování jejich nové identity.
sociologie

Mýtus - "realita" - identita: Národní metropole v čase "návratu do Evropy"

180 Kč
Všichni komunisté do uren!
Publikace se věnuje fenoménu voleb v komunistickém Československu v letech 1971 až 1989. Analyzuje jejich funkce a vysvětluje, proč každých pět let statisíce stranických funkcionářů vynakládaly mimořádné úsilí k zabezpečení hladkého průběhu voleb.
sociologie

Všichni komunisté do uren!

252 Kč
O procesu civilizace, 2. díl
Eliasova kniha představuje zásadní text pro moderní myšlení o moderní i předmoderní společnosti. Patří k fundamentálním knihám sociokulturního dějepisu. Elias v ní stopuje nesnadný proces civilizace.
sociologie

O procesu civilizace, 2. díl

390 Kč
Kde končí pustina? - 43%
(1x)
Významný americký historik a sociolog ve své práci zkoumá, jak a proč v západní kultuře došlo k potlačení transcendentního rozměru lidské osobnosti a nakolik tento proces přispěl k překotnému rozvoji umělého životního prostředí a technokratické politiky.
sociologie

Kde končí pustina?

359 Kč
203 Kč
Hrdinky Kámasútry
(1x)
Kniha české indonoložky se zabývá historií společenského postavení a problematikou indických žen.
sociologie

Hrdinky Kámasútry

123 Kč
Antropologie a problémy moderního světa
(1x)
Text publikace tvoří tři přednášky, které francouzský lingvista, filozof, etnolog a antropolog Claude Lévi-Strauss proslovil při své čtvrté návštěvě Japonska na jaře roku 1986 v Tokiu.
sociologie

Antropologie a problémy moderního světa

135 Kč
Kniha chat
V základu knihy stojí přesvědčení, že soubor činností označovaný jako chatařství má ve své podstatě ryze duchovní povahu. Pro každého, kdo chce proniknout k transcendentální povaze činností, které již beztak vykonává.
sociologie

Kniha chat

kunstWerk (ed.)
200 Kč
Konec legrace
(1x)
Práce nejznámějšího německého televizního komentátora přináší šokující informace o rozpadu nejen německé, nýbrž celoevropské společnosti i její kulturní tradice.
sociologie

Konec legrace

144 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 71 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 8 > >>