Kniha je užitečnou pomůckou pro nutricionisty a lékaře, kteří se výživou chtějí zabývat a navazuje na předchozí Základy klinické výživy a Vybrané kapitoly z klinické výživy I.
Nejprodávanější autorka a expertka na syrovou stravu Victoria Boutenko, neúnavná vědkyně a zastánkyně přírodní výživy, se vrací s nejnovějšími objevy v doplněném vydání knihy Zelená pro život.
Tato kniha je plná příběhů o putování světem vnitřním i vnějším a zároveň svědectvím toho, že s partnerstvím, rodinným životem a rodičovstvím život nekončí. Naopak, nabízí krásnou příležitost objevit a realizovat sebe samé.
Kniha zpochybňuje tvrzení biotechnologického průmyslu, že geneticky modifikované (GM) potraviny jsou bezpečné. Předkládá téměř čtyřicet zdravotních rizik, které tyto potraviny, konzumované Američany každý den, představují.
Pro dokonalou masáž je důležitá nejen zručnost, ale i správné postupy a citlivé vnímání pocitů. Kniha přináší ucelený přehled sedmi základních skupin masérských hmatů klasické masáže.
Ojedinělá publikace, určená především masérům mimo oblast zdravotnictví, přináší názorně ilustrovaný popis hmatů lymfatické masáže, která je nejlepší terapií lymfatických otoků – lymfedémů
Kniha popisuje složitou cestu aktivistek bojujících proti rakovině prsu a ochránkyň životního prostředí, které navštívily představitele největších mezinárodních kosmetických společností a položily jim několik nepohodlných otázek.