Nejprodávanější tituly - listopad 2018
báje a legendy

Vampyrismus & Magia posthuma - 20%
(1x)
G. Maiello popisuje vampyrismus v historickém kontextu, opírá se nejen o doklady lidové slovesnosti a literární citace, ale i o četná autentická svědectví a ověřené zprávy včetně archeologických nálezů, analyzuje je a interkulturálně porovnává.
báje a legendy
Ukázky

Vampyrismus & Magia posthuma

149 Kč
119 Kč
Legenda o Sigurdovi a Gudrún / The Legend of Sigurd and Gudrún - 6%
(1x)
Příběh o Sigurdovi a Gudrún je součástí Ságy o Völsunzích, ale hlavní hrdina se objevuje i v Eddě. Tolkien spojil zlomky příběhu v ucelenou linii a zpracoval ji za využití eddického verše, při zachování klasického rozměru i aliterací.
báje a legendy
Ukázky

Legenda o Sigurdovi a Gudrún / The Legend of Sigurd and Gudrún

381 Kč
358 Kč
Postavy grónské mytologie - 11%
Výtvarník Aage Gitz -Johansen (1897–1977) se narodil v dánském Odense a vystudoval v ateliéru grafiky na Umělecké akademii v Kodani.
báje a legendy

Postavy grónské mytologie

178 Kč
158 Kč
Pověsti a legendy - 11%
V knize najdeme kromě dat každý den i jména, která původně většinou patřila světcům, historicky doloženým nebo zčásti smyšleným postavám. Uváděný den bývá dnem jejich smrti, zřídka narození, někdy je spojen i s nějakým příběhem.
báje a legendy

Pověsti a legendy

143 Kč
127 Kč
Artušův pád - 11%
(2x)

Dílo, ve kterém autor zpracoval klasickou artušovskou látku. Text k vydání připravil Christopher Tolkien a doplnil ho obsáhlým komentářem, v němž se věnuje básnickým i prozaickým zpracováním artušovské tematiky.

báje a legendy
Ukázky

Artušův pád

313 Kč
278 Kč
Český rytíř - Hrdinské příběhy z Čech, Moravy a Slezska z dob pohanských - 11%
Jedním ze zdrojů informací o rytířích jsou legendy a pověsti, jichž máme u nás nepočítaně. Ve své knize přináší Petr Bahník ty nejzajímavější z nich.
báje a legendy

Český rytíř - Hrdinské příběhy z Čech, Moravy a Slezska z dob pohanských

287 Kč
255 Kč
Prague a travers ses legendes - 11%
Kniha cíleně vybírá pražské památky, kam obvykle míří kroky všech turistů, tedy Pražský hrad, Strahovský klášter, Chrám sv. Víta, Karlův most, Ungelt, Staroměstské náměstí a Staroměstský orloj, Židovské Město a další.
báje a legendy

Prague a travers ses legendes

359 Kč
319 Kč
Židovská Praha - 20%
(1x)
Šest pověstí a legend, jež kolují o židovské Praze. Od autorů jako Alois Jirásek, Václav Cibula, Leopold Weisel či Julius Košnář čtou Otakar Brousek, Josef Somr a Hana Maciuchová.
báje a legendy
Ukázky

Židovská Praha

69 Kč
55 Kč
Krysař z Hamelnu / The Pied Piper of Hamelin - 11%
(1x)
Příběh o krysaři, jemuž starosta a radní města upřou odměnu za to, že zbavil město krys, a on se jim za to krutě pomstí, je založen na kutečnosti, ale známým se stal až řadou uměleckých zpracování.
báje a legendy

Krysař z Hamelnu / The Pied Piper of Hamelin

215 Kč
191 Kč
Legendy o svatém Františkovi z let 1240-1253 - 11%
V tomto dílu Františkánských pramenů se setkáváme s životopisy sv. Františka, jež vznikaly v období od výzvy generálního ministra Crescencia z Jesi, až do generální kapituly z roku 1260, která se rozhodla "udělat pořádek" ve Františkově hagiografii.
báje a legendy

Legendy o svatém Františkovi z let 1240-1253

288 Kč
256 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 72 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 8 > >>