Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - únor 2018
poezie

Přetržený náhrdelník: výbor z díla
Výbor z díla Maxima Bahdanoviče vychází u příležitosti 100. výročí úmrtí tohoto běloruského básníka. Jde o první ucelený český překlad jeho básní, které jsou důležitým příspěvkem k pochopení složitého historického osudu Bělorusů v minulém století.
poezie

Přetržený náhrdelník: výbor z díla

81 Kč
Dílo I
(1x)
Ladislav Novák vydal za svého života oficiálně pouze malou část svého rozsáhlého díla. Tyto dva svazky poprvé přináší autorovo literární dílo v relativní úplnosti. První svazek pokrývá léta 1941 až 1963.
poezie

Dílo I

487 Kč
Každý bulí nad cibulí

Kolik má tma očí? Jak to dopadne, když se had ožení? K čemu potřebuje postel chapadla? Co se stane alergikovi, když sní kiwi? A jak vypadá Ježíšek? Známá autorská dvojice navazuje na nejlepší českou tradici poezie pro děti.

poezie

Každý bulí nad cibulí

296 Kč
Krtkoviny
Veršovaná pohádka o sněžence a jejích nápadnících potěší každého čtenáře - ať už chodí s aktovkou na zádech, nebo s hůlkou v ruce.
poezie

Krtkoviny

59 Kč
Nádherná, krutá lásko
(1x)
Lyrické básně vznikaly v průběhu desetiletí. Autorka své básně psala "do šuplíku", reflektovala v nich své vnitřní prožitky, proto také v jejích básních nacházíme lásku - ve všech podobách, od té šťastné až po tu zraňující, nenaplněnou.
poezie

Nádherná, krutá lásko

171 Kč
Podzimov
Když se svět mění tak rychle, že mu přestanete rozumět, nemá smysl snažit se udržet prst na tepu doby. Můžete se ji ale pokusit chytit pěkně pod krkem.
poezie

Podzimov

126 Kč
Stará Víska
(2x)
Prvotina Lukáše Sedláčka zaujme neobvyklou obrazností, rafinovaně precizním rytmem, důrazem na smyslové prožívání.
poezie

Stará Víska

223 Kč
Tráva podél cesty

Poutník a mnich Santóka Taneda (1882–1940) zosobňuje tradiční zenové hodnoty jednoduchosti, osamění a pomíjivosti. Jeho poezie zrcadlí život plný protikladů. Osamělé souznění s přírodou střídají okamžiky hlubokého lidského sblížení.

poezie

Tráva podél cesty

241 Kč
Vychechtávky

Úvodní část sbírky obsahuje výběr z básní z let 1965 - 1981 , tedy básní, které jsou známé m.j z vystoupení dvojice "Vodňanský + Skoumal. Převážná část je pak sestavena z básní a glos z tvorby nové, z let 2006 - 2016.

poezie

Vychechtávky

224 Kč
Když
Jsou básně, které nás při čtení nikdy nenechají chladnými – buď je lidé zbožně ctí, anebo se jim nemilosrdně vysmívají.
poezie

Když

170 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 130 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 13 > >>