Nejprodávanější tituly - duben 2018
historie a fakta

Intimní historie - 11%
(4x)
V učebnicích historie a vědeckých dílech najdeme údaje o panovnících, slavných bitvách, hospodářství i umění, ale o základních lidských potřebách se toho dozvíme málo či vůbec nic.
historie a fakta

Intimní historie

296 Kč
263 Kč
Třicetiletá válka 1618–1648 - Pod vítězným praporem habsburské moci
(2x)
Třicetiletá válka byla událostí, která s větší, či menší intenzitou zasáhla nejen regiony evropského kontinentu, ale měla ohlas i v zámoří.
historie a fakta

Třicetiletá válka 1618–1648 - Pod vítězným praporem habsburské moci

225 Kč
Tři králové - 11%
(2x)
Josef Balabán, Josef Mašín a Václav Morávek, tři českoslovenští důstojníci, kteří snad nejvýrazněji zasáhli do českého domácího odboje v první polovině druhé světové války.
historie a fakta

Tři králové

403 Kč
358 Kč
Hranicím navzdory - 11%
Kniha tří historiků, dvou polských a jednoho českého, je věnována vzniku a postupnému formování Polsko-československé solidarity na pozadí historického vývoje Polska a Československa od konce druhé světové války do roku 1989.
historie a fakta

Hranicím navzdory

536 Kč
476 Kč
Jan Kubiš - 11%
Na počátku října 1941 byl ve Velké Británii zahájen výcvik dvojice československých parašutistů, jejichž úkolem bylo pomstít stovky českých vlastenců, kteří skončili na popravištích poté, co se v Praze ujal moci Reinhard Heydrich.
historie a fakta

Jan Kubiš

449 Kč
399 Kč
Maus - 6%
(9x)
Souborné vydání obou dílů slavného komiksu. Maus je děsivým - a současně hodnotně umělecky ztvárněným - zobrazením holocaustu, které oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Místo lidí vystupují v příběhu myši a jiná zvířata – odtud název knihy.
historie a fakta

Maus

424 Kč
399 Kč
Pravomil Raichl - 11%
(1x)
Kniha Jaroslava Čvančary Pravomil Raichl – život na hranici smrti vychází ve druhém vydání. Je historickou, zčásti memoárovou publikaci, obsahující přes 500 unikátních fotografií a materiálů.
historie a fakta

Pravomil Raichl

449 Kč
399 Kč
Ať mohou přijeti - 11%
Miliony občanů musely během druhé světové války opustit svůj domov. Tito lidé odešli před nebezpečím nebo byli vysídleni, přesunuti na nucené práce či do koncentračních táborů. Jak se po válce vraceli do svých domovů?
historie a fakta

Ať mohou přijeti

315 Kč
280 Kč
Česká královna Žofie
(1x)

Druhá manželka krále Václava IV., pocházející z rodu bavorských Wittelsbachů, je hlavní postavou nové knihy historičky Boženy Kopičkové. Ta po Elišce Přemyslovně vřazuje do edice Velké postavy českých dějin už druhou z českých královen středověku.

historie a fakta

Česká královna Žofie

89 Kč
Kapitán Otakar Jaroš - 11%
Publikace „Kapitán Otakar Jaroš – příběh hrdiny od Sokolova“ přináší první ucelený pohled na osud jednoho z nejvýznamnějších příslušníků čs. zahraničního odboje kapitána Otakara Jaroše.
historie a fakta

Kapitán Otakar Jaroš

216 Kč
192 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 490 položek
<< < 1 2 3 4 .. 49 > >>