Nejprodávanější tituly - duben 2018
báje a legendy

O Faustově domě a o starých pověstech českých - 20%
Je to 124 let od chvíle, kdy ve vydavatelství J. D. Vilímka v Praze vyšla poprvé knížka Aloise Jiráska Staré pověsti české. Její vydávání se pak z různých důvodů opakovalo, obsah příběhů se však neměnil.
báje a legendy
Ukázky

O Faustově domě a o starých pověstech českých

190 Kč
152 Kč
Zazděná zaživa - 20%
Kateřina ze Šelmberka a Kosti si vzala Mikuláše mladšího Trčku z Lípy proti své vůli. Mladá dívka nemohla od staršího muže dostat to, po čem nesmírně toužila.
báje a legendy
Ukázky

Zazděná zaživa

129 Kč
103 Kč
Jak Marta zkrotila draka - 11%
V knize pro děti zpracovala renomovaná spisovatelka Alena Wagnerová pro dnešní dobu velmi inspirativní provensálskou legendu o svaté Martě.
báje a legendy

Jak Marta zkrotila draka

178 Kč
158 Kč
Jan Wood, chlapec, který zasadil strom
Napůl báje, napůl skutečný příběh. Jeho počátek leží kdesi v hluboké minulosti daleké Austrálie. Její původní obyvatelé museli ustoupit před kolonizátory až do vyprahlých částí ostrova, ale nevzdali se svých zvyků a rituálů.
báje a legendy

Jan Wood, chlapec, který zasadil strom

179 Kč
Legenda o Golemovi - 11%
Příběh nadaného studenta z Heidelbergu, jenž se vydá do Prahy hledat tajemného Golema rabbiho Loewa, a dostane se až k samotnému císaři Rudolfovi II. Poutavá kniha s faustovskou pointou a uhrančivými ilustracemi Petra Nikla.
báje a legendy

Legenda o Golemovi

241 Kč
214 Kč
Skotsko - 11%
Kdo a proč budoval megalitické stavby? Žil skutečně král Artuš? Jaké tajemství skrývá Rosslynská kaple? Žije ve skotských jezerech dávno vyhynulý tvor? A kým byl ve skutečnosti William Wallace?
báje a legendy

Skotsko

268 Kč
238 Kč
Král světla. Arabské mýty, legendy a pohádky - 11%

Kniha je bohatým, reprezentativním souborem různých žánrů arabské lidové vypravěčské tvorby – v jeho mýtech se prolínají staroarabské (předislámské) mýtické náměty s lidovými, nábožensko-legendárními a koranickými vyprávěními islámské epochy.

báje a legendy
Ukázky

Král světla. Arabské mýty, legendy a pohádky

358 Kč
318 Kč
O Igimarasussukovi, který jedl své ženy - 41%
(3x)
Sbírku inuitských pověstí doprovázejí ilustrace Árona z Hůrky (1822–1869), grónského umělce, který jako první vylíčil tyto drsné příběhy ze zorného úhlu původních obyvatel Arktidy.
báje a legendy
Ukázky

O Igimarasussukovi, který jedl své ženy

318 Kč
189 Kč
Prague a travers ses legendes - 11%
Kniha cíleně vybírá pražské památky, kam obvykle míří kroky všech turistů, tedy Pražský hrad, Strahovský klášter, Chrám sv. Víta, Karlův most, Ungelt, Staroměstské náměstí a Staroměstský orloj, Židovské Město a další.
báje a legendy

Prague a travers ses legendes

359 Kč
319 Kč
Velká kniha o Parzivalovi - 11%
Autor představuje příběh o Parzivalovi jako idealizovaný vzor duchovního vývoje člověka a podává tento středověký příběh jako moderní cestu zasvěcení. Díky této interpretaci se pak mnohým čtenářům otevře smysl středověkého vyprávění.
báje a legendy

Velká kniha o Parzivalovi

531 Kč
472 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 48 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>