Nejprodávanější tituly - září 2018
eseje, úvahy, publicistika

Jiné barvy - 41%
Výběr z esejí, které Pamuk napsal v průběhu necelých třiceti let, má jako ústřední témata dvě autorovy největší vášně: knihy a Istanbul. Sbírka je koláží jazykově i stylově vybroušených textů.
eseje, úvahy, publicistika

Jiné barvy

318 Kč
189 Kč
Psychologické eseje (z konce kariéry) - 20%
Kniha úvah o lidském a profesním zrání známého dětského psychologa Zdeňka Matějčka.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Psychologické eseje (z konce kariéry)

150 Kč
120 Kč
Týden na řekách Concord a Merrimack - 11%
V knize se Theoreau věnuje úvahám o nejrůznějších věcech: o roli náboženství v tehdejším světě, o historii krajiny před osídlením osadníky z Evropy či významu poezie pro americkou kulturu.
eseje, úvahy, publicistika

Týden na řekách Concord a Merrimack

314 Kč
279 Kč
Islám a sebedestrukce Západu - 11%
Polský novinář a spisovatel Paweł Lisicki říká ve svých esejích věci na rovinu. Nemilosrdně se vypořádává s mýty a polopravdami, které ve veřejné debatě udržuje politická korektnost všech odstínů. Lisicki však není pouze polemický publicista.
eseje, úvahy, publicistika

Islám a sebedestrukce Západu

197 Kč
175 Kč
Jak se co dělá - 20%
Soubor Čapkových fejetonů rozdělených do tří samostatných oddílů - Jak se dělají noviny, Jak se dělá film a Jak vzniká divadelní hra - přináší čtenářům zajímavé informace o zákulisí tří profesí, které Čapek sám velmi důvěrně poznal.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Jak se co dělá

99 Kč
79 Kč
Od hlouposti k šílenství - 11%
(2x)
Poslední dílo Umberta Eca je souborem malých intelektuálních potěšení, jde o výběr z knižně dosud nepublikovaných článků, které nashromáždily za patnáct let, kdy vycházely v tisku.
eseje, úvahy, publicistika

Od hlouposti k šílenství

358 Kč
318 Kč
Rozprava o štěstí - 11%
Esej Rozprava o štěstí tvoří součást rozsáhlého korpusu francouzsky psaných textů, které byly v první polovině 18. století věnovány otázce štěstí - recept na šťastný život hledal například Voltaire, La Mettrie či Helvétius.
eseje, úvahy, publicistika

Rozprava o štěstí

134 Kč
119 Kč
Vděčnost - 12%
(1x)
Ve čtveřici esejí, které světoznámý neurolog Oliver Sacks napsal na sklonku svého života, se jejich autor vyrovnává se stárnutím, nemocí a smrtí.
eseje, úvahy, publicistika

Vděčnost

102 Kč
90 Kč
Zápisky V–VIII - 11%
Zápisky jsou psány literárně filozofickou formou a překračují žánry traktátů, krátkých próz a básní, zdaleka nejsou svou povahou pouhými aforismy, nýbrž je lze číst jako partituru díla uzavřené struktury.
eseje, úvahy, publicistika

Zápisky V–VIII

268 Kč
238 Kč
O medicíně a naší době - 20%
Tematický záběr fejetonů je široký: od aktualních problémů v českém zdravotnictví, praktických důsledků politických rozhodnutí přes vyzdvihnutí typických rysů české povahy ke vztahu k jídlu či potravinovým doplňkům.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

O medicíně a naší době

99 Kč
79 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 71 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 8 > >>