Nejprodávanější tituly v roce 2018
starověk

Toulky minulostí světa 1. - 11%
První díl toulek minulostí světa se věnuje období od počátků dějin člověka po rozvrat velkých říší v Mezopotámii a Egyptě
starověk

Toulky minulostí světa 1.

359 Kč
319 Kč
Náboženská literatura staroegyptská I. + II. díl - 11%
Průkopnické dílo české egyptologie přináší ve dvou svazcích teoretickou studii o povaze egyptského náboženství a překlady nejvýznamnějších textů vztahujících se k tématu.
starověk

Náboženská literatura staroegyptská I. + II. díl

300 Kč
266 Kč
Epizody z císařského Říma - 20%
...Člověk se někdy musí podívat do originálu, aby se na vlastní oči přesvědčil, že jde o autentický výrok starého autora. Některé citáty vypadají tak moderně, že vzniká dojem, jakoby si je dnešní autor vymyslil nebo "přizpůsobil".
starověk
Ukázky

Epizody z císařského Říma

189 Kč
151 Kč
Latinská čítanka - 11%
Čítanka přináší průřez tvorbou nejznámějších římských autorů – Caesara, Ovidia, Livia, Cicerona, Catulla, Horatia aj. Každý autor je uveden stručným literárněhistorickým medailonkem a dále pak reprezentován několika zajímavými ukázkami z jeho děl.
starověk

Latinská čítanka

179 Kč
159 Kč
Brána nebes: bohové a démoni starého Egypta - 11%
Abecedně řazený, esejisticky pojatý slovník popisuje barvitý a pro nás značně exotický svět egyptských bohů a mýtů v jejich tisíciletých proměnách. Slovník provází mnoho vyobrazení.
starověk

Brána nebes: bohové a démoni starého Egypta

266 Kč
236 Kč
Římané a Evropa - 11%
Kniha je čtivou a srozumitelnou příručkou, která poskytuje základní orientaci v latinské římské kultuře včetně řeckých východisek. Autorka kladla důraz především na popis těch antických tradicí, které měly vliv na další vývoj Evropy.
starověk

Římané a Evropa

225 Kč
200 Kč
Babylónie - stručná historie států - 20%
Kniha je věnována dějinám a kultuře jedné z nejpozoruhodnějších světových civilizací, která se rozvíjela ve starověké Mezopotámii – jako dědička Sumeru – od počátku 2. tisíciletí před Kr. až po její pád.
starověk
Ukázky

Babylónie - stručná historie států

50 Kč
40 Kč
Geografie a mýty v Dionysiakách Nonna z Panopole - 11%
V předkládané monografii jsou Nonnova Dionysiaka, zřejmě nejrozsáhlejší epické dílo pozdní antiky, poprvé zkoumána z hlediska úlohy, již v něm hrají geografické a mytické pasáže.
starověk

Geografie a mýty v Dionysiakách Nonna z Panopole

224 Kč
199 Kč
Zajímavosti ze země pyramid - 11%
Dvojice autorů, mladých, ale už zkušených egyptologů, kteří se účastnili řady našich archeologických kampaní, přináší čtivou formou popis nejvýznamnějších staroegyptských památek a lokalit, provázený názornými pérovými kresbami i fotografiemi.
starověk

Zajímavosti ze země pyramid

396 Kč
352 Kč
Plavby do ráje - 11%
(1x)
Populárně–naučná kniha známého publicisty vychází z poznatků historiků, archeologů, antropologů, geografů a etnografů a za pomoci mnoha názorných příkladů ukazuje, jak už v prehistorických dobách putovali lidé mezi Amerikou, Evropou, Afrikou a Asií.
starověk

Plavby do ráje

358 Kč
318 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 30 položek
<< < 1 2 3