Nejprodávanější Kniha nebo Mapa - leden 2019
filosofie a náboženství

Co je nového ve filozofii - 11%
(1x)

Pohyby současného myšlení. Myšlení, filozofické nevyjímaje, je aktuální, to jest nějak nové, jen tehdy, pokud se pokouší překračovat své vlastní hranice. Své době odpovídá tím, že se mění.

filosofie a náboženství
Ukázky

Co je nového ve filozofii

216 Kč
192 Kč
Kabala a pražská judaika - 11%
Kabala a pražská judaika přináší výbor z obtížně dostupných textů prof. Vladimíra Sadka (1932–2008), význačné osobnosti české judaistiky a hebraistiky.
filosofie a náboženství

Kabala a pražská judaika

267 Kč
238 Kč
Bludiště pravé víry - 11%
(1x)
Soubor studií předního německého medievisty je věnován problematice pozdně středověké hereze, kacířství a husitské revoluce ve středověkých Čechách. Autor v nich rozkrývá proměnu pohledů středověkých teologů na herezi od konce 13. století.
filosofie a náboženství

Bludiště pravé víry

268 Kč
238 Kč
Myšlení obrazem - 11%
(2x)
Myslíme pojmy, to jest slovy, avšak je rovněž možné myslet obrazy? Nikoli obrazným způsobem, metaforami a jinými prostředky nepřímého vyjadřování, nýbrž skutečně v obraze? Současná filosofie klade tuto otázku pouze nepřímo.
filosofie a náboženství

Myšlení obrazem

200 Kč
178 Kč
Etika klimatické změny - 11%
Kniha vyšla původně v roce 2008, takže by se mohlo zdát, že ve světle nových poznatků musela zastarat. Garveyho kniha však není v první řadě souborem faktů o změně globálního klimatu a vlivu člověka na ni, ale filosofickým dílem, ...
filosofie a náboženství

Etika klimatické změny

176 Kč
156 Kč
Chonrad Stoeckhlin a „noční houf“ . Příběh z raného novověku - 50%
(1x)
V knize Chonrad Stoeckhlin a noční houf autor líčí příběh dvou pastýřů z konce 18. století, kteří si navzájem slíbili, že pokud jeden z nich zemře, přijde druhého navštívit a bude mu podrobně vyprávět o posmrtném životě.
filosofie a náboženství

Chonrad Stoeckhlin a „noční houf“ . Příběh z raného novověku

198 Kč
99 Kč
Příroda a duše - 11%
(1x)
Pauliho studie Vliv archetypických představ na tvorbu přírodovědeckých teorií u Keplera se zabývá možnostmi i komplementarity duše a přírody v díle Johannese Keplera a Roberta Fludda.
filosofie a náboženství

Příroda a duše

267 Kč
238 Kč
Mnich, který prodal své Ferrari - 11%
(5x)
Příběh Juliána Mantla čtenáře krok za krokem provází na cestě k sebepoznání a ke smysluplnému a vyrovnanému životu.Kniha patří mezi nejznámější klasická díla s duchovní a psychologickou tematikou.
filosofie a náboženství

Mnich, který prodal své Ferrari

259 Kč
230 Kč
Duše, prozřetelnost a svoboda podle Origena - 11%
Prof. Lenka Karfíková se ve své nové knize obrací k té stránce Origenova díla, která bývá vedle jeho eschatologie, tedy konečného obnovení všech věcí zbavených porušitelné tělesnosti, pokládána za nejspornější: k jeho představám o původu duše a jejím příchodu do pozemského těla.
filosofie a náboženství

Duše, prozřetelnost a svoboda podle Origena

224 Kč
199 Kč
Myšlenkově schůdné cesty mezi Jeruzálemem a Athénami II. - 11%
Dvoudílná monografie „Myšlenkově schůdné cesty mezi Jeruzalémem a Athénami“ je rozšířenou verzí autorova habilitačního spisu.
filosofie a náboženství

Myšlenkově schůdné cesty mezi Jeruzálemem a Athénami II.

441 Kč
392 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 311 položek
<< < 1 2 3 4 .. 32 > >>