Nejprodávanější tituly - říjen 2019
etnografie, etnologie

Dějiny Velké Kolumbie - 11%
(1x)
Publikace známého etnologa a cestovatele zachycuje historii v časovém rozsahu od indiánských kultur na území dnešní Kolumbie po současnost, a to včetně rozsáhlých území, která dříve ke Kolumbii patřila, tedy v rozsahu tzv. Velké Kolumbie (Panama, Ven
etnografie, etnologie

Dějiny Velké Kolumbie

441 Kč
392 Kč
Život po arabsku - 20%
Jaké jsou životní zvyklosti v arabských zemích?
etnografie, etnologie
Ukázky

Život po arabsku

199 Kč
159 Kč
Boží dar - 11%
Oblíbený dokumentární cyklus České televize „Boží dar“ je věnován potravinám či lépe řečeno oslavuje české potraviny a vzdává jim dík.
etnografie, etnologie

Boží dar

269 Kč
239 Kč
Hadrová Ančka
Na motivy Johnny Gruellové vypráví Ljuba Skořepová. Příběhy panenky a jejich kamarádů z dětského pokoje...
etnografie, etnologie

Hadrová Ančka

107 Kč
Svjatogor - 11%
Byliny o bohatýru Svjatogorovi jsou nedílnou součástí tradice ruské folklorní epiky. Popisují setkání mladého hrdiny Ilji Muromce s jeho starým mentorem, umírajícím obrem Svjatogorem.
etnografie, etnologie

Svjatogor

448 Kč
398 Kč
Koně pro krále - 11%

Kniha „Koně pro krále“ je velká celobarevná fotografická publikace autorů Dalibora Gregora a Josefa Iše s tematikou jízdy králů, ve které čtenář nahlédne na samotnou podstatu této výjimečné tradice, tohoto lidového obyčeje.

etnografie, etnologie

Koně pro krále

539 Kč
479 Kč
Poklad Romů - 11%
Odborná publikace psaná čtivou formou doprovázená velkým množstvím barevných i černobílých historických i současných fotografií. To vše na téma romského šperku jako součásti tradiční romské kultury.
etnografie, etnologie

Poklad Romů

152 Kč
135 Kč
Tuhami - 20%
V dnes již klasické práci Tuhami: Portrét Maročana líčí Vincent Crapanzano výsledky svého setkávání s negramotným Maročanem, jenž se živil jako dělník v továrně na výrobu kachlů.
etnografie, etnologie
Ukázky

Tuhami

170 Kč
136 Kč
Indián - 20%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace. 2. vydání.
etnografie, etnologie
Ukázky

Indián

89 Kč
71 Kč
Výhled z Hradčan - 37%

Výbor fejetonů,novinových článků, úvah a drobných próz, v nichž se opět zrcadlí pohnuté osudy autorky i jejích současníků a především krásná i šílená tvář minulého století.

etnografie, etnologie

Výhled z Hradčan

158 Kč
99 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 31 položek
<< < 1 2 3 4 > >>