Nejprodávanější tituly - listopad 2019
umění

Epistemologie (nových) médií - 9%
Monografie přináší diferencovanou řadu pohledů na vztah nových médií a jejich teoretické (filozofické) reflexe, včetně reflexe samotné teorie nových médií.
umění

Epistemologie (nových) médií

224 Kč
203 Kč
Král Šumavy: komunistický thriller
(3x)
Král Šumavy (r. Karel Kachyňa, 1959), jímž se zabývá tato kolektivní monografie (otevírající edici České kino), patří k divácky nejúspěšnějším českým filmům, „trhákům“
umění

Král Šumavy: komunistický thriller

536 Kč
Umění a jeho hodnoty
Na první pohled se může zdát, že nic není hodnocení uměleckých děl vzdálenějšího než logika. Nehodnotíme snad umělecká díla podle toho, jak na nás působí, jaké v nás vyvolávají emoce? Nezůstává v takovém případě veškerá logika stranou?
umění

Umění a jeho hodnoty

295 Kč
Zámecké zelené komnaty
Iniciátorkou této knihy byla vzpomínka. Vzpomínka na školní výlety, ale i na nedávnou profesi jednoho z autorů, dendrologa Václava Větvičky, který zámeckým parkům věnoval značnou část života.
umění

Zámecké zelené komnaty

449 Kč
Film a dějiny 7. - Propaganda
Kolektivní monografie Film a dějiny 7 se zabývá vztahem propagandy a filmu/televize (1918–1989).
umění

Film a dějiny 7. - Propaganda

359 Kč
V náruči dejvický noci
Zpěvák, textař a skladatel Ivan Hlas v rozhovoru s Marcelou Titzlovou připomíná pestré okamžiky svého života, včetně těch, o kterých dosud veřejně nehovořil. Od první kytary, která mu záhadně spadla z nebe, přes báječná Šakalí léta pod psa ...
umění

V náruči dejvický noci

242 Kč
Korespondence I
(1x)
První svazek korespondence zahrnuje období let 1945–1962. Třísvazkový projekt korespondence V+W, uložené v Gotliebově archivu v Bostonu, vydává pro velký zájem čtenářů nakladatelství Akropolis znovu.
umění

Korespondence I

225 Kč
Brno moderní
Průvodce je rozdělen do kapitol podle městských čtvrtí a zahrnuje rovněž mapky s vyznačenými objekty.
umění

Brno moderní

359 Kč
Naprej!
Kniha se zabývá architekturou, která od 16. do 21. století sloužila a slouží sportovním a tělovýchovným aktivitám v českých zemích.
umění

Naprej!

660 Kč
Dějiny ošklivosti
(7x)
Co je vlastně opakem krásy? Na tuto otázku hledá autor odpověď na stránkách výpravné ilustrované publikace, kde na příkladech děl literárních i výtvarných ukazuje, že opak krásy se neomezuje jen na ohyzdnost satyrů či Harpyjí.
umění

Dějiny ošklivosti

848 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 372 položek
<< < 1 2 3 4 .. 38 > >>