Nejprodávanější Kniha - prosinec 2019
filosofie

Dopisy psané stoikem - 11%
První kompletní vydání Senekových dopisů Luciliovi. Vydání je doplněno úvahou Petra Dvořáka o stoickém pojetí osobní transformace a ideálu emočního života.
filosofie

Dopisy psané stoikem

430 Kč
382 Kč
Lidé lži - 11%
(1x)
Slavná kniha psychologa M. Scotta Pecka, autora známých titulů Nevyšlapanou cestou, Postel u okna či V jiném rytmu, obrací svou pozornost k jednomu z největších témat lidského života – k otázce zla.
filosofie

Lidé lži

314 Kč
279 Kč
Na počátku prvního dne - 11%
Kniha představuje biblické stvoření světa jako příběh, který se dotýká každého z nás. Využívá k tomu mystické bohatství hebrejského jazyka, ale též prostých příměrů z obyčejného života.
filosofie

Na počátku prvního dne

179 Kč
159 Kč
Nový vědecký duch a další eseje - 11%
První český výbor z Bachelardových epistemologických prací obsahuje čtyři zásadní Bachelardovy knihy: Nový vědecký duch, Filosofie ne, Aplikovaný racionalismus a Materiální racionalismus.
filosofie

Nový vědecký duch a další eseje

529 Kč
470 Kč
Rozkoš mezi pohlavími Sexuální diference od antiky po Freuda - 11%
Klasická práce amerického antropologa Thomase W. Laqueura (* 1945) z Kalifornské univerzity v Berkeley má pro historii sexuality a genderu význam srovnatelný s Dějinami sexuality Michela Foucaulta.
filosofie

Rozkoš mezi pohlavími Sexuální diference od antiky po Freuda

378 Kč
336 Kč
Bůh a stát - 11%

Michail Bakunin, ruský filozof, revolucionář a anarchista, představil ve svém nejznámějším textu nazvaném Bůh a stát výklad společenského vývoje, podle nějž člověk překonává stadium zvířete a božského otroctví díky své schopnosti vzpoury.

filosofie

Bůh a stát

178 Kč
158 Kč
Strach ze svobody - 11%
Strach ze svobody patří k nejznámějším dílům Ericha Fromma, který ji napsal během exilového pobytu ve Spojených státech, kam musel utéci před Hitlerovým nacismem.
filosofie

Strach ze svobody

347 Kč
308 Kč
Svatý Augustin
Autor se zabývá Augustinovými snahami o syntézu křesťanství a antiky, jeho názory na vztah jednotlivce k církevní instituci, zdůrazňuje jeho chápání lidské svobody a nutnosti aktivity a mravní zodpovědnosti každého jedince.
filosofie

Svatý Augustin

134 Kč
Pusté ostrovy a jiné texty - 11%
Pusté ostrovy shrnují méně známé texty, které Gilles Deleuze publikoval v letech 1953-1974 v různých časopisech, jeho předmluvy a rozhovory či kapitoly ve sbornících a kolektivních dílech.
filosofie

Pusté ostrovy a jiné texty

333 Kč
296 Kč
Víra (u) Václava Havla - 11%
Posametový president Václav Havel, politik, spisovatel a meditátor, se představuje ve svých Dopisech Olze (knižně Praha 1983) také jako filosof, i když se nesnaží podat ucelený noetický koncept.
filosofie

Víra (u) Václava Havla

88 Kč
78 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 134 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 14 > >>