Nejprodávanější tituly - únor 2019
světové dějiny

Dlouhá cesta k dočasnému Československu - 20%
Kniha mapuje celou dlouhou cestu, kterou musel český národ ujít k vlastnímu samostatnému, leč mnohonárodnostnímu a bohužel především dočasnému státu.
světové dějiny
Ukázky

Dlouhá cesta k dočasnému Československu

189 Kč
151 Kč
Historia populi - Zrcadlo každodennosti v českých dějinách - 11%
Publikace přibližuje vývoj českých dějin v poněkud jiné podobě, než jsme běžně zvyklí. Tradiční výklad, redukující dějiny zejména na přehled politických událostí a hospodářských přeměn, vojenských střetů, výčty panovníků, diplomatických jednání.....
světové dějiny

Historia populi - Zrcadlo každodennosti v českých dějinách

441 Kč
392 Kč
Holocaust - 11%

Masovou vraždu šesti milionů evropských Židů spáchanou v letech 1941 až 1945 dnes nazýváme holocaust. Němečtí nacisté tehdy chtěli z pouhé rasové nenávisti a pocitu vlastní nadřazenosti vyhladit všechny osoby židovského původu.

světové dějiny

Holocaust

359 Kč
319 Kč
Hortus inventariorum. Statě k problematice inventářů pro dějiny umění - 11%
Sborník příspěvků ze 4. zasedání k problematice písemných pramenů pro dějiny umění konaného v Praze 6. června 2013 se zabývá vybranými tématy spojenými s inventářem – tradičním a hojně využívaným pramenem pro uměleckohistorické bádání.
světové dějiny

Hortus inventariorum. Statě k problematice inventářů pro dějiny umění

171 Kč
152 Kč
Hudba na dvoře olomouckého biskupa Schrattenbacha - 11%
Monografie přináší komplexní pohled na hudbu na jeho dvoře a poskytuje řadu dosud neznámých informací, zejména o personálním složení biskupské kapely a nově identifikovaných hudebních pramenech.
světové dějiny

Hudba na dvoře olomouckého biskupa Schrattenbacha

293 Kč
260 Kč
Chtěli jen žít
Co spojuje během 2. světové války osud mladého pražského Žida Erna a dívky z Podkarpatské Rusi Ani? Touha žít, přežít tu strašnou dobu se vztyčenou hlavou, ale také jejich charakterové vlastnosti jako odvaha, spravedlnost, pravdivost.
světové dějiny

Chtěli jen žít

198 Kč
Karel IV. - slavný český král - 11%
(1x)

Šestisté čtyřicáté výročí úmrtí Karla IV. připomínáme speciálním vydáním, v němž najdete oba příběhy, které Bára s Karlem zažila. V prvním je Karel čtrnáctiletým výrostkem ochotným z lásky ke své vyvolené podstupovat nejkrkolomnější dobrodružství.

světové dějiny

Karel IV. - slavný český král

314 Kč
279 Kč
Konec rodu Slavníkovců - 11%
(1x)
Když Artur objeví na půdě záhadné zrcadlo připomínající vodní hladinu, je si jistý, že před ním stojí něco mimořádného, a rozhodne se tajuplný svět na druhé straně prozkoumat s kamarádem Tobiášem.
světové dějiny

Konec rodu Slavníkovců

152 Kč
135 Kč
Legionáři s lipovou ratolestí IV. - 11%
Kniha mapuje životní osudy dalších šestnácti bývalých legionářských velitelů (div. gen. Karel VOŽENÍLEK, brig. gen. Antonín Mikuláš ČÍLA, brig. gen. Ing. Jaroslav MATIČKA, div. gen. Bohuslav VŠETIČKA, div. gen. Oleg SVÁTEK...
světové dějiny
Ukázky

Legionáři s lipovou ratolestí IV.

305 Kč
271 Kč
Lví silou, vzletem sokolím - 11%
(2x)
Sloganem slavného sokolského pochodu v názvu uvádí kniha Vladimíra Mertlíka čtenáře do doby mýty opředené první republiky, tedy trvání Československa od 28. 10. 1918 do 15. 3. 1939.
světové dějiny

Lví silou, vzletem sokolím

269 Kč
239 Kč
Zobrazuji 151 - 160 z 437 položek
<< < 1 .. 14 15 16 17 18 .. 44 > >>