Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - únor 2019
historické podobory

Caesarianae - 11%
Soubor Caesarianae přináší tři pozoruhodné řeči, které Cicero přednesl před vítězem občanské války, samotným Gaiem Iuliem Caesarem, a ve kterých ho žádá o milost pro ty, kdo stáli – tak jako řečník sám – na straně poražených.
historické podobory

Caesarianae

225 Kč
200 Kč
Dějiny proti pohanům - 11%
Orosiovy dějiny, v nichž se autor inspiruje Augustinovou tezí o vítězství Boží obce, představují významný doklad vývoje křesťanské univerzalistické historiografie a ovlivnily řadu středověkých autorů, např. Isidora ze Sevilly či Otu z Freisingu.
historické podobory

Dějiny proti pohanům

358 Kč
318 Kč
Nehmotné dědictví - 52%
(2x)
Leviho příběh, jehož hrdinou je piemontský inkvizitor 18. století, představuje jedinečný pokus o vykreslení života venkovské raně novověké společnosti severní Itálie.
historické podobory

Nehmotné dědictví

206 Kč
99 Kč
Panenko Skákavá! - 11%
Zvolání „Panenko Skákavá“ je všeobecně rozšířená fráze, která byla po dlouhou dobu bez zjevného vztahu k dnes již zaniklé obci Skoky u Žlutic. Situace se změnila v roce 2006.
historické podobory

Panenko Skákavá!

206 Kč
183 Kč
Přišel befel od císaře pána - 6%
(1x)
„Nestřílejte, tady jsme my, osmnáctý!“

Unikátní kompozice z deníků, pamětí a korespondence českých vojáků z první světové války, doplněná svědectvími jejich příbuzných v zázemí a deníkem novináře Jana Herbena.
historické podobory
Ukázky

Přišel befel od císaře pána

423 Kč
398 Kč
Život Ludvíka svatého, krále francouzského - 6%
(2x)

Jan ze Joinvillu, francouzský aristokrat, senešal v Champagni a blízký přítel Ludvíka IX., ve svém vzpomínkovém díle Kniha posvátných slov a dobrých skutků našeho krále Ludvíka Svatého vykreslil panovníka jako ideálního rytíře a vladaře.

historické podobory
Ukázky

Život Ludvíka svatého, krále francouzského

253 Kč
238 Kč
Francois Rabelais a lidová kultura středověku a renesance - 6%
Kniha patří ke klasickým dílům historické literatury druhé poloviny 20. století. Bachtin v ní prostřednictvím Rabelaisova románu Gargantua a Pontagruel objevil téma karnevalu, světa převráceného naruby, zábavy, narážek a veselosti.
historické podobory

Francois Rabelais a lidová kultura středověku a renesance

381 Kč
358 Kč
Eudaimon - 11%
Svazek Eudaimón předkládá široké odborné čtenářské obci soubor příspěvků z mezinárodní konference "Contacts, Migrations and Climate Change" uspořádané v květnu 2015 u příležitosti životního jubilea prof. Jana Bouzka.
historické podobory

Eudaimon

801 Kč
712 Kč
Nejstarší venkovské domy ve východních Čechách
Po vytvoření typologického modelu pozdně středověkého vesnického domu Jiřím Škabradou následovalo v posledních desetiletích objevování značného počtu mimořádně starých vesnických domů, které prohloubilo naše poznávání tzv. lidové architektury...
historické podobory

Nejstarší venkovské domy ve východních Čechách

680 Kč
Utajené hrady a zámky III. - 11%
Autoři se již potřetí vypravili do rozmanitých koutů Prahy, na břehy Vltavy i dalších toků a vodních ploch, do zakletých areálů a k výstavným palácům; opět Vám slovem a obrazem představí utajené klenoty na nečekaných místech.
historické podobory

Utajené hrady a zámky III.

251 Kč
223 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 61 položek
<< < 1 2 3 4 .. 7 > >>