Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - únor 2019
dle období

Krátký život Jana Palacha - 11%
Francouzský pohled na zásadní osobnost moderních českých dějin. Vychází při příležitosti padesátého výročí tragického hrdinného činu Jana Palacha.
dle období

Krátký život Jana Palacha

215 Kč
191 Kč
Nejstarší venkovské domy ve východních Čechách
Po vytvoření typologického modelu pozdně středověkého vesnického domu Jiřím Škabradou následovalo v posledních desetiletích objevování značného počtu mimořádně starých vesnických domů, které prohloubilo naše poznávání tzv. lidové architektury...
dle období

Nejstarší venkovské domy ve východních Čechách

680 Kč
Světci a světice v životě egyptských Koptů
Publikace předkládá historický nástin vývoje Koptské ortodoxní církve v Egyptě od 18. století po současnost. Těžištěm práce je analýza středověkých a moderních svatopisů jako základních stavebních kamenů moderní identity egyptských křesťanů.
dle období

Světci a světice v životě egyptských Koptů

503 Kč
C.K. Pionýrské vojsko - 1. část - 11%
Čtenář se ve svazcích této řady seznámí s vojenskou historií z poněkud jiné strany. Dozví se něco o zákulisí bojů v popisech činnosti části technického vojska staré c. k. armády zvané pionýři, a také o jejich vzniku, organizaci a vybavení.
dle období

C.K. Pionýrské vojsko - 1. část

200 Kč
178 Kč
Čekám, až se vrátíš - 11%
Tyto jedinečné dokumenty z bezprostřední zkušenosti vypovídají o holokaustu, odboji a koncentračních táborech. Edici doprovází rámující úvod a doprovodné texty Pavliných vnuků a Janyho neteře.
dle období

Čekám, až se vrátíš

107 Kč
95 Kč
Demokracie a socialismus - 11%
První knižní vydání dvou historických dokumentů. Autoři programů Co chtějí socialisté (1934) a Za svobodu do nové Československé republiky (1941) argumentují, že demokracie a socialismus se navzájem doplňují.
dle období

Demokracie a socialismus

224 Kč
199 Kč
Divoký kluk Alois Dubec: Z Vlachovy Lhoty do RAF a zpět - 11%
(1x)
Alois Dubec byl téměř všude. Narodil se ve Vlachově Lhotě, zapadlé valašské vsi, odmala miloval armádu a za války poznal život dělníka na stavbě Hitlerových dálnic. Byl vojákem, italským partyzánem, švýcarským zajatcem a kadetem RAF v Británii.
dle období
Ukázky

Divoký kluk Alois Dubec: Z Vlachovy Lhoty do RAF a zpět

223 Kč
198 Kč
Holocaust - 11%

Masovou vraždu šesti milionů evropských Židů spáchanou v letech 1941 až 1945 dnes nazýváme holocaust. Němečtí nacisté tehdy chtěli z pouhé rasové nenávisti a pocitu vlastní nadřazenosti vyhladit všechny osoby židovského původu.

dle období

Holocaust

359 Kč
319 Kč
Chtěli jen žít
Co spojuje během 2. světové války osud mladého pražského Žida Erna a dívky z Podkarpatské Rusi Ani? Touha žít, přežít tu strašnou dobu se vztyčenou hlavou, ale také jejich charakterové vlastnosti jako odvaha, spravedlnost, pravdivost.
dle období

Chtěli jen žít

198 Kč
Karel IV. - slavný český král - 11%
(1x)

Šestisté čtyřicáté výročí úmrtí Karla IV. připomínáme speciálním vydáním, v němž najdete oba příběhy, které Bára s Karlem zažila. V prvním je Karel čtrnáctiletým výrostkem ochotným z lásky ke své vyvolené podstupovat nejkrkolomnější dobrodružství.

dle období

Karel IV. - slavný český král

314 Kč
279 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 169 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 17 > >>