Nejprodávanější tituly - březen 2019
výtvarné umění

Jindřich Štyrský (monografie)
Cílem první monografie Jindřicha Štyrského (1899–1942) je představit jej jako všestrannou osobnost, jejíž vklad do evropského meziválečného umění byl mimořádný.
výtvarné umění

Jindřich Štyrský (monografie)

1 992 Kč
Leonardo da Vinci - 11%
Leonardo da Vinci je považován za renesančního mistra a génia, který předstihl svou dobu.
výtvarné umění

Leonardo da Vinci

891 Kč
792 Kč
Anatomie skoku do prázdna - 11%
Publikace Anatomie skoku do prázdna představuje umělecká díla a realizace, které vznikly jako bezprostřední reakce na násilné potlačení pražského jara vojsky Varšavské smlouvy v roce 1968.
výtvarné umění

Anatomie skoku do prázdna

448 Kč
398 Kč
Ilustrovat klasiku - 11%
Katalog k výstavě originálů ilustrací Jiřího Gruse, které oceňovaný komiksový výtvarník vytvořil v průběhu deseti let pro edici Modern Czech Classics vydávanou nakl. Karolinum.
výtvarné umění

Ilustrovat klasiku

54 Kč
48 Kč
Inverzní romantika - 20%
Kniha obsahuje širší studii o pojmu inverzní romantiky v kontextu současného umění a myšlení. Dále představuje pět předních současných umělců (I. Pinkava, J. Bolf, M. Gerboc, J. Petrbok, R. Stipl).
výtvarné umění

Inverzní romantika

Petr Vaňous (ed.)
790 Kč
632 Kč
Koutní plachty Slovenska - 11%

Koutní plachta či koutnice byla v české lidové kultuře plachta oddělující postel šestinedělky umístěnou v koutě od zbytku světnice. Celobarevná publikace představuje sbírku slovenských koutních plachet ze sbírek Národního muzea.

výtvarné umění

Koutní plachty Slovenska

288 Kč
256 Kč
Posedlost - 11%
Posedlost - vášně a extrémy v umění 20. století. Na pozadí „portrétů“ pěti uměleckých solitérů, v českém prostředí neznámých či málo reflektovaných, nabízí kniha překvapivý pohled na vývoj moderní malby.
výtvarné umění

Posedlost

266 Kč
236 Kč
Skicák - 11%
Touto publikací bychom rádi všem milovníkům tvorby Maestra Václava Zapadlíka přiblížili nepříliš známou, ale svým způsobem nesmírně zajímavou část díla tohoto génia kresby a malby historických automobilů.
výtvarné umění

Skicák

531 Kč
472 Kč
Turner - 11%
Wiliam Turner byl plachý a poněkud výstřední samotář. Jako neobyčejně produktivní umělec se rychle stal jedním z nejúspěšnějších anglických krajinářů a malířů věnujících se výjevům z oblasti mořeplavby.
výtvarné umění

Turner

269 Kč
239 Kč
Úšklebek století
Publikace doprovází stejnojmennou výstavu Jiřího Koláře v paláci Kinských.
výtvarné umění

Úšklebek století

540 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 60 položek
<< < 1 2 3 4 .. 6 > >>