Nejprodávanější Kniha - červen 2019
druhá světová válka

Domažlice - 11%
Domažlice bylo prvním ryze českým městem osvobozeným americkou armádou – její slavnou 2. pěší divizí, mající ve znaku na rukávové nášivce indiánskou hlavu. Mimo-řádně zajímavé vzpomínky z kroniky jednoho z domažlických rodáků.
druhá světová válka

Domažlice

131 Kč
116 Kč
Holýšov - 11%
Sídlo jedné z největších poboček koncentračního tábora Flossenbürg, – jediné místo na území západních Čech osvobozené vojáky tří národů – USA, Belgie a Polska. Bohatá fotopříloha.
druhá světová válka

Holýšov

90 Kč
80 Kč
Kdyně - 11%
Toto město na východě Domažlicka mělo i se svým nejbližším okolím velké štěstí, že se v posledních dnech války nestalo dějištěm jedné z posledních bitev 2. sv. války na českém území, s těžkými materiálními škodami i ztrátami na životech!
druhá světová válka

Kdyně

90 Kč
80 Kč
Klenčí pod Čerchovem - 11%
Jedno z míst, která se stala „vstupní branou“ amerických jednotek do české kotliny. Než do ní vstoupily, musely na obou stranách nedaleké čs. - německé hranice svést tvrdé a krvavé boje. Bohatá fotopříloha.
druhá světová válka

Klenčí pod Čerchovem

90 Kč
80 Kč
Lnáře - 11%
Malá obec, která ale sehrála na konci války velkou úlohu ve válečných dějinách. V bezprostřední blízkosti probíhající demarkační linie se stala místem setkání americké armády s Rudou armádou.
druhá světová válka

Lnáře

108 Kč
96 Kč
Myslív - 11%
Vesnička na Nepomucku, v níž zakončila svoji bojovou cestu západní Evropou jedna část „2. kavalérie“ – jízdní průzkumné skupiny, která dobyla město Aš, ochránila v Hostouni na Domažlicku před válečným nebezpečím stádo vzácných bílých koní – lipicánů.
druhá světová válka

Myslív

108 Kč
96 Kč
Nepomuk - 11%
Známé české historické město se dočkalo svobody dne 6. května 1945. Přivezla mu ji 2. jízdní průzkumná skupina („2. kavalérie“), která pod názvem „2. pluk dragounů“ existuje i dnes, a jeho konvoje v r. 2015 projíždějí územím ČR.
druhá světová válka

Nepomuk

108 Kč
96 Kč
Nýrsko - 11%
Několik dní se pokoušely jednotky US Army dobýt toto město, ležící nedaleko Všerubského průsmyku, tvořícího přirozené rozhraní Českého lesa a Šumavy. Velmi poutavé vylíčení posledních dnů války – přinášejících naději, že konečně nastane mír.
druhá světová válka

Nýrsko

108 Kč
96 Kč
Železná Ruda - 11%
Železnorudský průsmyk byl jedním z horských průsmyků, kterými do českého vnitrozemí pronikly americké obrněné divize 3. Pattonovy armády. Tento průsmyk ale předtím musela pro tankové jednotky otevřít 2. jízdní průzkumná skupina, tzv. „2. kavalérie“.
druhá světová válka

Železná Ruda

108 Kč
96 Kč
Na všech frontách boj - 11%
(1x)
Kniha přibližuje osudy dvou důstojníků předválečné československé armády, pplk. (in memoriam) Ladislava Říhy (1916–1942) a plk. (in memoriam) Františka Vocetky (1913–1941), kteří po okupaci českých zemí tak jako řada dalších nesložili ruce do klína.
druhá světová válka

Na všech frontách boj

176 Kč
156 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 38 položek
<< < 1 2 3 4 > >>