Nejprodávanější Kniha - červen 2019
architektura

Brno moderní - 11%
Průvodce je rozdělen do kapitol podle městských čtvrtí a zahrnuje rovněž mapky s vyznačenými objekty.
architektura

Brno moderní

359 Kč
319 Kč
Čertovo břemeno - 11%
Budeme-li v Česku hledat místo s nejvyšší koncentrací kvalitní současné architektury na jednoho obyvatele, prvenství si překvapivě odnese Alenina Lhota na Táborsku.
architektura
Ukázky

Čertovo břemeno

405 Kč
360 Kč
Hradní kaple III. Doba poděbradská a jagellonská - 11%
Závěrečný třetí svazek Hradních kaplí pojednává především o době vlády Jiřího z Poděbrad a Vladislava Jagellonského, byť panovník tehdy definitivně ztratil své postavení výsadního stavebníka.
architektura

Hradní kaple III. Doba poděbradská a jagellonská

296 Kč
263 Kč
Praha Václava Havla - 11%

Kniha Praha Václava Havla. Průvodce po stavbách spojených s životem dramatika, disidenta a prezidenta přibližuje stavby naší metropole, které jsou spojeny s osudy této mimořádné osobnosti.

architektura

Praha Václava Havla

296 Kč
263 Kč
Pražské usedlosti - 11%
Encyklopedie provázející čtenáře po pražských, zejména viničních, usedlostech se dočkává svého třetího vydání, kromě drobných upřesnění se dočkává změn zejména v rozsáhlé obrazové příloze, kde byly použity mnohé historické i nové fotografie.
architektura

Pražské usedlosti

347 Kč
308 Kč
Český mrakodrap - 11%

Kniha Petra Vorlíka sleduje na příkladech více než stovky proslulých i méně známých staveb nebo utopických projektů příběh skromného českého mrakodrapu.

architektura
Ukázky

Český mrakodrap

359 Kč
319 Kč
Kultura 2 / Architektura stalinské epochy - 11%
Ačkoli se kniha zabývá architekturou, můžeme ji rovnocenně považovat za kulturologickou studii. Architektura je zde totiž mnohem více, než jsme v dějinách umění zvyklí, zasazena do kulturního kontextu, slovy autora je v kultuře rozpuštěna.
architektura
Ukázky

Kultura 2 / Architektura stalinské epochy

621 Kč
552 Kč
Opevněné kostely II.
Druhý díl, který máte nyní v rukou, pojednává o opevněných kostelech v oblastech Vysočiny, Pardubického, Jihomoravského, Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje.
architektura

Opevněné kostely II.

72 Kč
Plzeň - krok za krokem I.
Lexikon centra Plzně zahrnuje všechny domy, církevní stavby, veřejná prostranství či pomníky v historickém centru, vymezeném sadovým okruhem.
architektura
Ukázky

Plzeň - krok za krokem I.

134 Kč
Atmosféry - 11%
V devíti kapitolách se autor zamýšlí nad tím, co vytváří pro člověka příjemnou atmosféru, prostor, v němž se člověk dobře cítí, a v jakém smyslu a míře k ní přispívá právě architektura.
architektura

Atmosféry

359 Kč
319 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 39 položek
<< < 1 2 3 4 > >>