Nejprodávanější tituly - červen 2019
báje a legendy

Jak přišel svět na svět - 20%
Jak si lidé z různých končin planety Země představovali stvoření světa? Různě. V této knize je shrnuto více než sto padesát pověstí, evropskými počínaje, přes Asii, obě Ameriky a Tichý oceán až ke kolébce lidstva, Africe.
báje a legendy
Ukázky

Jak přišel svět na svět

49 Kč
39 Kč
O Igimarasussukovi, který jedl své ženy - 41%
(3x)
Sbírku inuitských pověstí doprovázejí ilustrace Árona z Hůrky (1822–1869), grónského umělce, který jako první vylíčil tyto drsné příběhy ze zorného úhlu původních obyvatel Arktidy.
báje a legendy
Ukázky

O Igimarasussukovi, který jedl své ženy

318 Kč
189 Kč
Indiánské báje a mýty - 11%
Publikace zaměřená v tomto případě na báje a mýty ze severní a jižní Ameriky. Pro své poutavé zpracování si známý autor PhDr. Vladimír Hulpach vybral tentokrát eskymácké a indiánské pověsti od zamrzlého Severního moře přes Skalisté hory.
báje a legendy

Indiánské báje a mýty

341 Kč
303 Kč
Obrazy ze Starého zákona - 11%
Bohatě ilustrovaná autorská kniha Renáty Fučíkové přibližuje současným jazykem starodávné příběhy z Levanty, Mezopotámie a Egypta.
báje a legendy
Ukázky

Obrazy ze Starého zákona

269 Kč
239 Kč
Pověsti staré Prahy - 11%
Soubor třiceti pověstí a legend, které se vztahují k nejznámějším místům hlavního města Prahy. Tato místa lze dodnes navštívit, a tak se kniha může stát současně i jakýmsi zábavným, atypickým průvodcem, který lze vzít s sebou třeba na procházku.
báje a legendy

Pověsti staré Prahy

179 Kč
159 Kč
Vampyrismus & Magia posthuma - 20%
(1x)
G. Maiello popisuje vampyrismus v historickém kontextu, opírá se nejen o doklady lidové slovesnosti a literární citace, ale i o četná autentická svědectví a ověřené zprávy včetně archeologických nálezů, analyzuje je a interkulturálně porovnává.
báje a legendy
Ukázky

Vampyrismus & Magia posthuma

149 Kč
119 Kč
Argonautika - 6%
Další vydání dosud jediného českého básnického překladu ve svédobě proslulého díla helénistického básníka Apollónia Rhodského. Ten ve svém eposu zpracoval slavný řecký mýtus o plavbě hrdiny Iásona a jeho druhů, Argonautů, na lodi Argó.
báje a legendy

Argonautika

338 Kč
318 Kč
Poselství prachu. Mýty Šošonů - 6%
Publikace Poselství prachu přináší antologii vyprávění domorodých kmenů z Velké pánve, tj. etnik tradičně obývajících teritoria dnešních amerických států Utah a Nevada.
báje a legendy

Poselství prachu. Mýty Šošonů

305 Kč
287 Kč
Židovská Praha - 20%
(1x)
Šest pověstí a legend, jež kolují o židovské Praze. Od autorů jako Alois Jirásek, Václav Cibula, Leopold Weisel či Julius Košnář čtou Otakar Brousek, Josef Somr a Hana Maciuchová.
báje a legendy
Ukázky

Židovská Praha

69 Kč
55 Kč
Duch dvou tváří - 6%
(1x)

Sbírka 46 legend více než 30 indiánských kmenů nabízí bohatý a živý průřez narativním dědictvím původních obyvatel Severní Ameriky.

báje a legendy
Ukázky

Duch dvou tváří

253 Kč
238 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 44 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>