Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - červenec 2019
Evropa

Skotsko
Kdo a proč budoval megalitické stavby? Žil skutečně král Artuš? Jaké tajemství skrývá Rosslynská kaple? Žije ve skotských jezerech dávno vyhynulý tvor? A kým byl ve skutečnosti William Wallace?
Evropa

Skotsko

268 Kč
Akademický atlas českých dějin
(5x)
Publikace zpřístupňuje na mapách, kartografických modelech, vyobrazeních, grafech a kartogramech hierarchicky uspořádaný soubor vybraných poznatků moderní české historické vědy po roce 1989 vztahujících se k českým a slovenským dějinám.
Evropa
Ukázky

Akademický atlas českých dějin

2 691 Kč
Otroci třetí říše
Nucené práce v pobočných koncentračních táborech byly součástí proměny župy ve výrobní prostor Říše a nekompromisním způsobem změnily celkovou atmosféru v regionu.
Evropa

Otroci třetí říše

288 Kč
Zápas o evropskou nadvládu
(1x)
Kniha cambridgeského historika Brendana Simmse je široce založenou a erudovanou studií zabývající se vývojem mocenského zápasu o Evropu v celém novověku od pádu Cařihradu do současnosti.
Evropa
Ukázky

Zápas o evropskou nadvládu

537 Kč
Kronika Slovanů
(2x)
Autorem kroniky, jež přináší podstatné zprávy o dějinách Polabských Slovanů (Venetů), byl saský kronikář Helmhold, který žil ve 12. století (1120 - po 1177) a byl knězem v Bosau nedaleko Plönu.
Evropa
Ukázky

Kronika Slovanů

330 Kč
Osvětim
Kniha líčí postupně historii Osvětimi jako původně německého města založeného v roce 1270, přes trojí dělení Polska v 18. století a germanizační snahy 19. století a dospívá až k neblahému vyvrcholení osvětimské historie ve 20. století.
Evropa

Osvětim

381 Kč
Výmarská republika
(1x)
Autorka analyzuje příčiny ztroskotání výmarské demokracie na vnitropolitické, zahraničněpolitické, hospodářské a kulturní rovině od konce první světové války do jmenování Adolfa Hitlera říšským kancléřem v lednu 1933.
Evropa

Výmarská republika

225 Kč
Rubikon
(2x)
Hollandova kniha přináší živý obraz Římské republiky v zenitu její velikosti, která měla nakonec stát u počátku jejího pádu a transformace v císařskou diktaturu.
Evropa

Rubikon

359 Kč
Architekt 'konečného řešení'
(1x)
Práce amerického historika přináší obsáhlý a zasvěcený portrét říšského vůdce SS, šéfa německé policie a říšského ministra vnitra Heinricha Himmlera.
Evropa

Architekt "konečného řešení"

331 Kč
Králové divotvůrci
(1x)
Jeden z nejinspirativnějších otců historické školy Annales se své práci sleduje vznik magické a zázračné představy o léčitelských schopnostech panovníků středověké Francie a Anglie.
Evropa

Králové divotvůrci

323 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 25 položek
<< < 1 2 3 > >>