Nejprodávanější tituly - červenec 2019
literatura

Básnířka dvou srdcí - 11%
Kniha s poetickým a přitom přiléhavým názvem má za cíl ukázat nedoceněnou a často opomíjenou autorku v poněkud nezvyklém světle. Obsahuje totiž poezii, divadelní hry, originální prózy, ukázky z cestopisu a aforismy.
literatura

Básnířka dvou srdcí

266 Kč
236 Kč
Křižovatky - 11%
(3x)
První souborná edice díla Mileny Jesenské je výsledkem mnohaleté práce Marie Jiráskové, největší znalkyně díla Mileny Jesenské. Jde o dílo základního významu nejen pro literaturu českou, ale i v měřítku evropském .
literatura

Křižovatky

539 Kč
479 Kč
Hitler, Stalin a já - 11%
(1x)

Kniha uvádí téměř doslovný přepis rozhovoru známé filmové dokumentaristky Heleny Třeštíkové s překladatelkou a spisovatelkou Hedou Margoliovou Kovályovou.

literatura
Ukázky

Hitler, Stalin a já

206 Kč
183 Kč
Můj život s ábíčkem - 20%
Legendární časopis ABC mladých techniků a přírodovědců okouzloval generace českých a moravských dětí. Hlavním strůjcem jeho úspěchu byl šéfredaktor Vlastislav Toman, který ábíčko vedl přes tři desetiletí.
literatura
Ukázky

Můj život s ábíčkem

139 Kč
111 Kč
Vřeteno osudu - 20%
(1x)
Kdo by neznal tajemné, strašidelné balady z legendární sbírky Kytice! Co však víme o životě jejich autora Karla Jaromíra Erbena? Málokdo tuší, že pod maskou seriózního, tichého muže se skrýval vášnivý romantik, jenž si do deníků zapisoval děsivé sny.
literatura
Ukázky

Vřeteno osudu

199 Kč
159 Kč
Básník - 6%
(14x)
Strhující text, který se zabývá nejen básníkovým životem, ale též literárním kontextem, dobou a místy, na nichž Ivan Blatný žil. Kniha získala cenu Magnesia Litera Kniha roku 2014.
literatura
Ukázky

Básník

377 Kč
355 Kč
Flashky - 11%
(5x)
Jedinečná vzpomínková kniha napsaná dcerou Jana Zábrany k třicátému výročí jeho úmrtí. Plnohodnotná umělecká próza, která přesným a břitkým jazykem podává pravdivý obraz české společnosti v poválečném půlstoletí na pozadí tzv. rodinné historie.
literatura

Flashky

179 Kč
159 Kč
Mrazilo - tálo - 11%
(1x)
První tištěné vydání knihy vzpomínek na Jiřího Weila, kterou Jaroslava Vondráčková (1894–1986) napsala v roce 1970.
literatura

Mrazilo - tálo

205 Kč
182 Kč
Čtení o Jaroslavu Vrchlickém - 11%
Kniha ukazuje básníka Jaroslava Vrchlického z perspektivy tázání po životnosti díla, jak byla sledována v kritické rozpravě v prvních čtyřiceti letech 20. století – zčásti už za života autorova.
literatura

Čtení o Jaroslavu Vrchlickém

Michal Topor (ed.)
170 Kč
151 Kč
Knihy a jejich lidé

Jiří Trávníček se už řadu let zabývá čtenářstvím. Jeho publikace, založené na kvantitativním výzkumu (Čteme? a Čtenáři a internauti), přinesly po mnoha letech konečně důležitá data o oblasti, která zůstávala stranou zájmu literární vědy.

literatura
Ukázky

Knihy a jejich lidé

169 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 41 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>