Nejprodávanější tituly - červenec 2019
sociologie

Exodus bez Mojžíše - 12%
Kniha pojednává o romské emigraci z České republiky v letech 1997–2004, k čemuž využívá pojmové instrumenty moderní politické filosofie. Na pozadí situace Romů ve střední Evropě je tu zkoumána problematika hromadné emigrace.
sociologie

Exodus bez Mojžíše

49 Kč
43 Kč
Individuální a masová rekreace v okolí velkých industriálních měst v 19.–21. století - 11%
Kolektivní monografie obsahuje devět odborných studií věnovaných problematice trávení volného času v původně agrárních zázemích průmyslových měst v posledních dvou stoletích. Knihu tvoří příspěvky historiků, archeologů, geografů, památkářů a umělců.
sociologie

Individuální a masová rekreace v okolí velkých industriálních měst v 19.–21. století

171 Kč
152 Kč
Lidská a přirozená práva v dějinách - 20%
Moderní pojetí lidských práv je tradičně odvozováno z myšlenek a deklarací 18. století, kdy lidská práva byla chápána jako práva přirozená.
sociologie

Lidská a přirozená práva v dějinách

218 Kč
174 Kč
Informace - 11%
(1x)
Informace je v určitém smyslu knihou o všem, co je páteří naší civilizace.
sociologie

Informace

448 Kč
398 Kč
Jsme lidé jedné Země
Program, jehož hlavním záměrem je upevňovat a posilovat pozitivní postoje žáků k multikulturní společnosti, otevírá prostor pro uvědomění si předsudků a vyjádření obav plynoucích z migrace nebo z odlišností ve společnosti...
sociologie
Ukázky

Jsme lidé jedné Země

206 Kč
Knihy a jejich lidé

Jiří Trávníček se už řadu let zabývá čtenářstvím. Jeho publikace, založené na kvantitativním výzkumu (Čteme? a Čtenáři a internauti), přinesly po mnoha letech konečně důležitá data o oblasti, která zůstávala stranou zájmu literární vědy.

sociologie
Ukázky

Knihy a jejich lidé

169 Kč
Sociologie - 2%
(2x)
Elementární učební text, ve kterém autor definuje klíčová sociologická témata. Nové české vydání vychází z posledního, podstatně přepracovaného a rozšířeného rozšířeného anglického vydání z roku 2008.
sociologie
Ukázky

Sociologie

1 146 Kč
1 118 Kč
Člověk a pravidla - 11%
(2x)
Jakou roli hrají v lidském životě pravidla? Člověk by řekl, že nevelkou a spíše otravnou: pravidla pravopisu, pravidla slušného chování či daňové zákony se nás zdají spíše obtěžovat než cokoli jiného.
sociologie

Člověk a pravidla

203 Kč
180 Kč
Na prahu dospělosti - 11%
(1x)
Kniha z dílny brněnských sociologů představuje partnerský život současné mladé generace a snaží se nahlédnout do jejích představ o rodinném životě.
sociologie

Na prahu dospělosti

225 Kč
200 Kč
Postkoloniální myšlení II - 11%
(1x)
Publikace obsahuje klasické texty definující témata univerzality a diference, rezistence, jazyka jako epistemologické a imaginativní struktury moci ad.
sociologie

Postkoloniální myšlení II

243 Kč
216 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 44 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>