Nejprodávanější Kniha - červenec 2019
filosofie

Žít s tajemstvím - 11%
(1x)
„Žít s tajemstvím“ je kniha bilanční. Autor vybral klíčové myšlenky z publikací posledních patnácti let své tvorby a utřídil je do dvou svazků podle nejzávažnějších témat, kterým se věnoval.
filosofie

Žít s tajemstvím

233 Kč
207 Kč
Čas lidského života v Nietzscheho druhé Nečasové úvaze - 11%
Předložená interpretace druhé Nietzscheho Nečasové úvahy O užitku a škodlivosti historie pro život si klade za úkol vyšetřit základ lidského života, který je podle Nietzscheho jednotou času, pocitů a řeči.
filosofie

Čas lidského života v Nietzscheho druhé Nečasové úvaze

144 Kč
128 Kč
Gödel, Escher, Bach - 6%
(9x)
Hlavním cílem této mimořádné knihy na pomezí metamatematiky, informatiky, filozofie a kognitivní psychologie je zkoumání, co jsou a odkud se berou základní atributy člověka - vědomí a inteligence.
filosofie
Ukázky

Gödel, Escher, Bach

848 Kč
798 Kč
Logická zkoumání II/2 - 11%
6. logické zkoumání Edmunda Husserla představuje nejvýznamnější ze všech šesti zkoumání druhého svazku jeho „průlomového díla“.
filosofie

Logická zkoumání II/2

322 Kč
286 Kč
Nutnost a svoboda - 11%
Rudolf Steiner v tomto přednáškovém cyklu přináší myšlenky, které se vymykají konvenčním pohledům na pojmy svobody a nutnosti, z kterých můžeme právě dnes nalézat poznání.
filosofie

Nutnost a svoboda

205 Kč
182 Kč
Buddhistické myšlení - 11%
Tato kniha vede čtenáře k pochopení a ocenění základních pojmů klasického indického buddhistického myšlení: sleduje jeho vývoj už od Buddhovy doby a otvírá pohled na nejnovější vědecké poznatky i sporné otázky.
filosofie

Buddhistické myšlení

297 Kč
264 Kč
Bůh jako vysvětlení - 11%
V druhé polovině dvacátého století došlo v anglosaské jazykové oblasti k oživení zájmu o problematiku filosofické (tj. na víře nezávislé) theologie. Autor začíná svou knihu výkladem o pojmu Boha ve velkých monoteistických náboženských soustavách.
filosofie

Bůh jako vysvětlení

170 Kč
151 Kč
Logická zkoumání II/1 - 11%
Husserl se rozhodl uveřejnit šest volně souvisejících logických zkoumání, v hlavní části se snaží ukázat, jak je možno skloubit realitu konkrétně se odehrávajících aktů.
filosofie

Logická zkoumání II/1

493 Kč
438 Kč
Putování mladého Lin-ťiho - 11%
Kronikář čchanového buddhismu z 9. století nás v této práci seznamuje se zráním, a formováním učení slovutného opata Lin ťiho na břehu řeky Chu tchuo, který dodnes patří k nejvíce oceňovaným a nejznámějším postavám čínského buddhismu.
filosofie

Putování mladého Lin-ťiho

225 Kč
200 Kč
Řád a chaos v archaických kulturách - 11%
(1x)
Kolektivní studie Řád a chaos v archaických kulturách přináší sedm statí předních českých badatelů, kteří analyzují pojmy řádu a chaosu ve vybraných archaických kulturách.
filosofie

Řád a chaos v archaických kulturách

224 Kč
199 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 100 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 10 > >>