Nejprodávanější Kniha - srpen 2019
film a divadlo

Orbis cirkus - 11%
Připravovaná publikace se věnuje proměnám cirkusu v Českých zemích od dob tradičního cirkusu až po jeho současné formy označované jako nový cirkus.
film a divadlo

Orbis cirkus

312 Kč
278 Kč
Scénografie mluví - 11%
Text publikace doprovází fotografie, návrhy, půdorysy a technická schémata, jejichž cílem není vždy text doslova ilustrovat, ale také vytvořit další, vizuální vrstvu příběhu o scénografii Josefa Svobody, která má vlastní vývoj a rytmus.
film a divadlo

Scénografie mluví

441 Kč
392 Kč
Pražský divadelní almanach: 230 let Stavovského divadla - 11%
Stavovské divadlo, otevřené 21. dubna 1783 je jedinou zachovanou divadelní budovou v Praze, jež je přímo spojena se začátky novodobého českého divadelnictví. Především proto mu byla vždy věnována pozornost.
film a divadlo

Pražský divadelní almanach: 230 let Stavovského divadla

269 Kč
239 Kč
The Representation of the Shoah in Literature and Film in Central Europe - 11%
Publikace shrnuje příspěvky z mezinárodního workshopu konaného Praze v červnu 2012. Příspěvky vycházejí v anglickém a německém jazyce ve spolupráci s Centrem pro studium holokaustu a židovské literatury a Centrem židovských studií FF UK.
film a divadlo

The Representation of the Shoah in Literature and Film in Central Europe

Jiří Holý (ed.)
225 Kč
200 Kč
Co je nám po Hekubě - 11%
Kniha shrnuje takřka padesátileté zkušenosti prof. Evy Stehlíkové s inscenacemi antiky na dnešní scéně a zabývá se tím, jak se antickému dramatu v našich zemích dařilo a daří. Studie probírá problematiku v pěti kapitolách.
film a divadlo

Co je nám po Hekubě

261 Kč
232 Kč
Kabaret Eduarda Basse - 11%
Těžiště knížky tvoří nové vydání Bassovy příručky Jak se dělá kabaret? (1917), která je ojedinělým příspěvkem k promýšlení tohoto umění ‘malých forem’ z pohledu a zkušeností aktivního kabaretiéra.
film a divadlo

Kabaret Eduarda Basse

Milan Šotek (ed.)
108 Kč
96 Kč
Komedie omylů / The Comedy of Errors - 11%
Ztřeštěná komedie o zmatcích a omylech, které v jednom odpoledni rozvrátí poklidné městečko. V dokonale vystavěné frašce o lásce a nevěře, poctivosti a zlodějině hrají hlavní roli záměny dvojčat pánů a sluhů a jejich ženských protějšků.
film a divadlo

Komedie omylů / The Comedy of Errors

188 Kč
167 Kč
Ladislav Helge - Cesta za občanským filmem - 6%
V první části publikace jsou představena jednotlivá filmová díla, druhý díl tvoří rozsáhlé interview s jedním z nejangažovanějších filmových tvůrců v dějinách české kinematografie.
film a divadlo

Ladislav Helge - Cesta za občanským filmem

254 Kč
239 Kč
Lesní chodci - 11%
Druhé vydání prozaické prvotiny Martina Ryšavého, který za své následující romány Cesty na Sibiř a Vrač získal cenu Magnesi Litera.
film a divadlo

Lesní chodci

178 Kč
158 Kč
Otakar Vávra – 100 let
(1x)
Výjimečná kniha představuje z několika pohledů filmového režiséra Otakara Vávru (*28. února 1911). Zahrnuje také kompletní filmografii, souhrnnou bibliografii a množství unikátních fotografií.
film a divadlo

Otakar Vávra – 100 let

269 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 50 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>