Nejprodávanější Kniha v roce 2019
moderní svět a civilizace

Ne-prostupné hranice Evropy - 11%
Hranice hrály a hrají v moderním státu ústřední roli v ustanovení sociálního statusu občanství nebo vymezení svrchované moci nad určitým územím.
moderní svět a civilizace

Ne-prostupné hranice Evropy

134 Kč
119 Kč
Američtí prezidenti mediálního věku - 11%
Kniha věnuje pozornost americkým prezidentům, které spojuje období, v němž hrála velmi důležitou úlohu média, zejména pak televize.
moderní svět a civilizace

Američtí prezidenti mediálního věku

260 Kč
231 Kč
Géniové XX. století Kniha třetí - 11%
Přední popularizátor vědy Karel Pacner přiblížil v monumentální encyklopedické knize českému čtenáři skutečné hybatele dějin, tedy vědce a objevitele a zároveň srozumitelně vyložil samotnou podstatu objevů, mezí než patří defibrilátor, nanotechnologie, internet, transplantace či balistické rakety.
moderní svět a civilizace

Géniové XX. století Kniha třetí

314 Kč
279 Kč
Slované: souznění a konflikty - 11%
Kniha Slované: souznění a konflikty navazuje na sérii publikací slavistického projektu spojeného s Filozofickou fakultou Univerzity Karlovy. 14 textů tohoto svazku je rozděleno do tří dílčích oddílů (Jazyk, Literatura, Dějiny a kultura).
moderní svět a civilizace

Slované: souznění a konflikty

224 Kč
199 Kč
Euroskepticismus ve střední Evropě - 11%
Předmětem zájmu publikace je tematika euroskepticismu ve státech střední Evropy, konkrétně ve dvou německy mluvících zemích a čtyřech zemích, jež tvoří neformální politické uskupení Visegrádská čtyřka.
moderní svět a civilizace

Euroskepticismus ve střední Evropě

239 Kč
212 Kč
Komu patří budoucnost? - 11%
Autorovo varování před nedávno nastoupeným směrem ve vývoji sítí vychází z pesimistické teze, podle níž jsou digitální technologie první technologií v dějinách, která v konečném výsledku zlikviduje více pracovních míst, než jich vytvoří.
moderní svět a civilizace

Komu patří budoucnost?

359 Kč
319 Kč
Migrace - 11%
Kniha nabízí pohled na historický vývoj migrací spjatých především s evropským prostorem i na její proměnu v posledních dvaceti letech. Každá migrační kauza poloviny 20. století je specifická a relativně málo reflektuje ty předchozí.
moderní svět a civilizace

Migrace

221 Kč
196 Kč
Soumrak moci - 11%
(1x)
Naím soudí, že dnes jsme zranitelnější vůči špatným teoriím a špatným vůdcům, a rozhodně doporučuje diskutovat nikoli o tom, kdo nebo co je „jednička“, ale co se děje uvnitř dotyčných národů, politických hnutí, obchodních společností a náboženství.
moderní svět a civilizace

Soumrak moci

268 Kč
238 Kč
(Ne)šťastná Ukrajina - 11%

Kniha vznikla na základě stejnojmenné výstavy uspořádané na FF UK u příležitosti rozporuplného 70. výročí přesunu této ukrajinské vzdělávací instituce z Prahy do Mnichova.

moderní svět a civilizace

(Ne)šťastná Ukrajina

171 Kč
152 Kč
Cesty k emancipaci - 11%
(1x)
Tato kniha rozlišuje tři cesty k emancipaci – existenciální revoltu, politickou revoluci a občanské jednání.
moderní svět a civilizace

Cesty k emancipaci

320 Kč
284 Kč
Zobrazuji 171 - 180 z 200 položek
<< < 1 .. 16 17 18 19 20 > >>