Nejprodávanější Kniha v roce 2019
film a divadlo

Jan Calábek - 11%
Jan Calábek (1903–1992) brněnský vědec, botanik, pedagog, filmař a experimentátor se řadí k průkopníkům vědecké kinematografie. Jeho časosběrná metoda natáčení mikro života rostlinné říše získala významné mezinárodní renomé.
film a divadlo

Jan Calábek

250 Kč
222 Kč
Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec - 11%
První česká studie v této edici se věnuje mnohavrstevnatému snímku Petera Greenawaye, který byl po svém uvedení podroben nejrůznějším interpretacím.
film a divadlo

Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec

206 Kč
183 Kč
Město a (jeho) divadlo
(1x)
Autor – královéhradecký patriot – věnoval svou knihu nejen výstižnému zmapování dlouhé divadelní tradice města, sahající až do středověku, ale zejména současnosti.
film a divadlo

Město a (jeho) divadlo

108 Kč
Pražský divadelní almanach: 230 let Stavovského divadla - 11%
Stavovské divadlo, otevřené 21. dubna 1783 je jedinou zachovanou divadelní budovou v Praze, jež je přímo spojena se začátky novodobého českého divadelnictví. Především proto mu byla vždy věnována pozornost.
film a divadlo

Pražský divadelní almanach: 230 let Stavovského divadla

269 Kč
239 Kč
Scénování v době všeobecné scénovanosti - 11%
(1x)
Jako dlouholetého divadelního praktika a teoretika ho zajímá, jaký vliv mají tyto tendence na oblast divadla a herectví zvlášť i jak se projevují v příbuzných uměních.
film a divadlo

Scénování v době všeobecné scénovanosti

216 Kč
192 Kč
Czech Dance Guide
Publikace (v anglickém jazyce) prezentuje profily českých tanečních souborů, osobností, divadel, škol a dalších subjektů současného i klasického tance. Publikace obsahuje stručný teoretický úvod, seznamující s dějinami českého profesionálního tance.
film a divadlo

Czech Dance Guide

45 Kč
Čtenáři filmu – diváci časopisu - 11%
Kniha se zabývá filmovým divákem v meziválečném období 20. století. K jeho ucelenému obrazu dochází důkladnou analýzou filmových periodik a mapováním situace v tehdy se rozmáhajícím kinematografickém průmyslu.
film a divadlo

Čtenáři filmu – diváci časopisu

152 Kč
135 Kč
Divadlo a iluze
Divadlo a iluze je knižní podoba disertace, s níž autor v roce 2011 úspěšně ukončil doktorská studia.
film a divadlo

Divadlo a iluze

81 Kč
Epištoly v kapitolkách
(1x)
Jan Schmid, zakladatel Studia Ypsilon, režisér, výtvarník, spisovatel, herec a profesor DAMU, se ve své knize Epištoly v kapitolkách nezamýšlí pouze nad světem umění, ale nabízí čtenáři i svérázný vhled do zákonitostí běžného (limitovaného) života.
film a divadlo

Epištoly v kapitolkách

127 Kč
Komedie omylů / The Comedy of Errors - 11%
Ztřeštěná komedie o zmatcích a omylech, které v jednom odpoledni rozvrátí poklidné městečko. V dokonale vystavěné frašce o lásce a nevěře, poctivosti a zlodějině hrají hlavní roli záměny dvojčat pánů a sluhů a jejich ženských protějšků.
film a divadlo

Komedie omylů / The Comedy of Errors

188 Kč
167 Kč
Zobrazuji 201 - 210 z 251 položek
<< < 1 .. 19 20 21 22 23 .. 26 > >>