Nejprodávanější knihy v roce 2019
první světová válka

Pevnosti v bojích Velké války - 11%

Druhý svazek objevné práce o pevnostech a stálém opevnění za první světové války zachycuje zejména trojí obléhání pevnosti Přemyšl v Haliči, houževnatou obranu nejmodernějších rakousko-uherských fortů.

první světová válka

Pevnosti v bojích Velké války

404 Kč
359 Kč
Motocykly ve Velké válce - 11%

Další z řady knížek tohoto autora se opět zabývá motocyklovou historií, tentokrát na pozadí 1. světové války. Vychází v době, kdy uplynulo sto let od jejího průběhu, a jejíž následky fatálně ovlivnily další vývoj v Evropě.

první světová válka

Motocykly ve Velké válce

261 Kč
232 Kč
S odvahou v srdcích - 11%
Centrum české historie, o.p.s., připravuje k vydání obsáhlou dvoudílnou publikaci známého badatele a publicisty Zbyňka Miloše Dudy S odvahou v srdcích – Tragické konce legend českého vojenství a politiky.
první světová válka

S odvahou v srdcích

351 Kč
312 Kč
Češi v 1. světové válce, 1. díl - 11%
(1x)
První díl třídílného projektu poskytuje základní fakta a údaje o složení, organizaci, výzbroji a výstroji ozbrojených sil Rakouska-Uherska v předvečer 1. světové války, ale i o prožitcích české společnosti na počátku tohoto konfliktu.
první světová válka
Ukázky

Češi v 1. světové válce, 1. díl

261 Kč
232 Kč
Češi v 1. světové válce, 2. díl - 11%
Druhý díl projektu je věnován válečným zážitkům českých vojáků na frontách Rakouska-Uherska za 1. světové války a líčení jednotlivých válečných tažení Rakouska-Uherska na válčišti v Srbsku, Černé Hoře, Rusku, Rumunsku, Jadranu a Itálii.
první světová válka

Češi v 1. světové válce, 2. díl

279 Kč
248 Kč
V osmnácti do války - 11%
Zjištění autorů, že předkové obou jejich rodů bojovali za 1. světové války v Rusku v 5. československém střeleckém pluku T. G. Masaryka, pro ně bylo velkým překvapením. Tato rodová zajímavost v nich probudila hlubší zájem o legionářství, o historii .
první světová válka

V osmnácti do války

206 Kč
183 Kč
Zima v Rusku - 11%
Osudy legionáře Josefa Zimy jsou zajímavým příběhem člověka, který strávil šest let ve světové válce a občanské válce a jako voják prošel velký kus světa. Může být příspěvkem k nastávajícímu 100. výročí začátku první světové války.
první světová válka

Zima v Rusku

134 Kč
119 Kč
Češi v 1. světové válce, 3. díl - 11%
Závěrečný díl trojdílného vojensko-historického projektu je věnován líčení válečných tažení v Rusku, na Jadranu a v Itálii, konfrontuje popis bitev, které vedla rakousko-uherská armáda, s pohledem reálných válečných zážitků jejich aktérů.
první světová válka

Češi v 1. světové válce, 3. díl

270 Kč
240 Kč
Vítězové a poražení - 11%
(1x)
Kniha se snaží z hlediska vnitřních i širších mezinárodních souvislostí osvětlit mocenské příčiny historických událostí rozpoutané první světovou válkou.
první světová válka

Vítězové a poražení

359 Kč
319 Kč
Nevrátili se – mrtvi jsou - 11%
Pomníky, pamětní desky a kenotafy umístěné v našich obcích vyjadřují pietní vzpomínku na ty, kteří se do svých rodných domovů nevrátili a položili své životy ve Velké válce 1914–1918.
první světová válka

Nevrátili se – mrtvi jsou

539 Kč
479 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 25 položek
<< < 1 2 3 > >>