Nejprodávanější tituly v roce 2019
etnografie, etnologie

Od národopisu k evropské etnologii - 11%
(1x)
Publikace se snaží dějinný vývoj etnologického pracoviště na brněnské univerzitě prezentovat na pozadí obecného vývoj filozofické fakulty a Masarykovy univerzity.
etnografie, etnologie

Od národopisu k evropské etnologii

246 Kč
218 Kč
Sex v pěti dílech světa - 11%
(1x)
Významný český cestovatel Miloslav Stingl tentokrát zvolil poněkud jiný pohled - svých bohatých cestovatelských zkušeností využil k vytvoření poutavého vyprávění o milostných a sexuálních praktikách na pěti kontinentech.
etnografie, etnologie

Sex v pěti dílech světa

224 Kč
199 Kč
„Aby vyprávěli svým dětem“ - 11%

Americké historičce Rachel L. Greenblattové se podařilo na základě mnohaletého studia vytvořit pozoruhodný „portrét“ každodenního života židovské společnosti v Praze v průběhu 16. a 17. století.

etnografie, etnologie

„Aby vyprávěli svým dětem“

315 Kč
280 Kč
Dakotská kultura na rozcestí - 11%
Na základě sbírky Vojty Náprstka uložené v Náprstkově muzeu se publikace věnuje kultuře severoamerického kmene Dakotů v polovině 19. století. Dvojjazyčná, česko-anglická publikace.
etnografie, etnologie

Dakotská kultura na rozcestí

356 Kč
316 Kč
Koně pro krále - 11%

Kniha „Koně pro krále“ je velká celobarevná fotografická publikace autorů Dalibora Gregora a Josefa Iše s tematikou jízdy králů, ve které čtenář nahlédne na samotnou podstatu této výjimečné tradice, tohoto lidového obyčeje.

etnografie, etnologie

Koně pro krále

539 Kč
479 Kč
Umění a kultura království Benin - 11%
Kniha je věnována pozoruhodné kultuře a originálnímu umění afrického království Benin. Jsou v ní zachyceny historické proměny beninského království, místní mytologie, náboženství, architektura, umění a řemesla, politické a sociální uspořádání atd.
etnografie, etnologie

Umění a kultura království Benin

342 Kč
304 Kč
Nevěra - 11%
Linda vede zdánlivě dokonalý život: má milujícího zámožného manžela, dvě úžasné děti a jako úspěšná novinářka pracuje v prestižním ženevském listu. Znenadání však přijde okamžik pravdy .....
etnografie, etnologie

Nevěra

314 Kč
279 Kč
Scénické tradice jihovýchodní Asie - 11%
Tato kniha má za cíl zmapovat doposud živé rituální a scénické fenomény významného regionu jihovýchodní Asie. Ten – na rozdíl od Číny, Indie a Japonska – není v české teatrologii adekvátně zpracován.
etnografie, etnologie

Scénické tradice jihovýchodní Asie

216 Kč
192 Kč
Pohádky ze Šumavy - 11%
Šumava, kraj rybníků a tajemných, hlubokých hvozdů...kraj opředený bájemi a pohádkami. Nad bažinami se míhají světýlka, vodní hladinu čeří nožky rusalek, které škádlí z vrby u rybníka hastrmánek a hubuje nakvašený hejkal... Pohádkové bytosti většinou
etnografie, etnologie
Ukázky

Pohádky ze Šumavy

89 Kč
79 Kč
Biografický slovník evropské etnologie - 11%
Slovník obsahuje více než 260 hesel se základními životopisnými údaji a charakteristikou významných badatelů 19.-21. století, kteří se podíleli na formování oboru evropské etnologie.
etnografie, etnologie

Biografický slovník evropské etnologie

204 Kč
182 Kč
Zobrazuji 81 - 90 z 99 položek
<< < 1 .. 7 8 9 10 > >>