Nejprodávanější Kniha - leden 2020
přírodní vědy

Vyčerpání zdrojů - 11%
(1x)
V roce 1798 publikoval anglikánský kněz Thomas Malthus první a nejslavnější tezi o vyčerpání zdrojů. Absolutní chudoba mas je neodvratná, protože zdroje jsou omezené a jakékoli zlepšení životních podmínek je brzy vymazáno růstem populace.
přírodní vědy

Vyčerpání zdrojů

179 Kč
159 Kč
Citový život zvířat - 11%
Starostlivě pečující veverky, věrně milující krkavci, soucitné myšky a truchlící laně – také si tyto city spojujete jen s lidmi? Peter Wohlleben, lesník a autor bestsellerů, člověk s vášnivým zaujetím pro přírodu, čtenáře opět přivádí v úžas.
přírodní vědy
Ukázky

Citový život zvířat

332 Kč
295 Kč
Stručné dějiny biologie - 20%
Kniha, která zahrnuje dějiny biologie od prvopočátků do objevení struktury DNA (1953), může svou stručností a přehledností zaujmout nejen biology z profese, ale i všechny zainteresované laiky z řad vzdělanějšího čtenářstva.
přírodní vědy

Stručné dějiny biologie

250 Kč
200 Kč
Matematický vesmír - 11%
(1x)
Jak to, že náš skutečný svět lze velmi dobře popsat pomocí matematických struktur? Přední americký kosmolog švédského původu Max Tegmark, profesor na MIT, se ve své nejnovější knize zamýšlí nad samotnou podstatou reality.
přírodní vědy

Matematický vesmír

449 Kč
399 Kč
Tělo - 11%
Předmětem knihy Tělo: čichat, česat, hmatat, propichovat, řezat je sociální a kulturní analýza lidského těla a jeho vybraných částí.
přírodní vědy

Tělo

260 Kč
231 Kč
Střetnutí paradigmat a řád živé skutečnosti - 11%
(1x)

Kniha zkoumá nová paradigmata v současné biologii a do hloubky se zabývá přínosem vědců jako jsou Richard Dawkins, Barbara McClintock, Adolf Portmann, D. Bohm, R. Sheldrake a G. Bateson.

přírodní vědy

Střetnutí paradigmat a řád živé skutečnosti

324 Kč
288 Kč
Rostliny na louce a u vody - 11%
Luční i vodní rostliny se jen zřídkakdy vyskytují v přírodě ojediněle. Jsou to organismy družné, vždycky jde spíše o mnohačetné populace s charakteristickým vzhledem a texturou porostu.
přírodní vědy

Rostliny na louce a u vody

269 Kč
239 Kč
Hyperprostor - 6%
(1x)
Michio Kaku vykonal další dobrodružnou výpravu po hyperprostoru. Seznamuje laického čtenáře s teorií superstrun a zábavně a srozumitelně ho uvádí do problematiky vyšších dimenzích.
přírodní vědy

Hyperprostor

339 Kč
319 Kč
Vesmír v kostce - 6%
(4x)
Bohatě ilustrované pokračování fenomenálního bestselleru Stručná historie času, v němž autor uvádí čtenáře do fascinujícího světa obecné relativity a kvantové mechaniky.
přírodní vědy

Vesmír v kostce

424 Kč
399 Kč
Český granát - 11%
Český granát je již dlouhá léta považován za tradiční český národní kámen. Jeho krvavě rudá barva přitahuje pozornost od starověku až po současnost. Monografie podává vyčerpávající informace nejen o českém granátu, ale o celé skupině granátů.
přírodní vědy

Český granát

323 Kč
287 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 111 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 12 > >>