Nejprodávanější tituly - leden 2020
moderní dějiny

Od Hirošimy po Bělehrad - 20%
Kniha bezprostředně navazuje na monografii Od Sarajeva po Hirošimu. Válka a mír v první polovině 20. století, která se podrobně zaměřila na světové války a meziválečné období.
moderní dějiny
Ukázky

Od Hirošimy po Bělehrad

190 Kč
152 Kč
Od Sarajeva po Hirošimu - 20%
Monografie Od Sarajeva po Hirošimu. Válka a mír v první polovině 20. století sleduje na základě teorie Raymonda Arona a Johana Galtunga události první poloviny minulého století, především válečné konflikty a politická vyjednávání s nimi spojená
moderní dějiny
Ukázky

Od Sarajeva po Hirošimu

180 Kč
144 Kč
Noc, kdy se potopil Titanic - 20%
Autor místo podrobného popisu dějů na potápějící se lodi se věnuje tomu, co se dělo na lodích, které byly nejblíže katastrofy a buď se do záchrany zapojily (CARPATHIA), nebo nezapojily (CALIFORNIAN), a proč.
moderní dějiny
Ukázky

Noc, kdy se potopil Titanic

99 Kč
79 Kč
V zajetí džungle - 20%
Historická práce se věnuje vojenským konfliktům na území Vietnamu v 2. pol. 20. století, které daleko překročily regionální rámec a znamenaly trauma jak pro asijskou, tak pro americkou i evropskou společnost.
moderní dějiny
Ukázky

V zajetí džungle

149 Kč
119 Kč
Retro - 11%
(4x)
Retro ČS čtenáře vrátí do let socialistického konzumu – k věcem každodenní spotřeby, které provázely (anebo v nedostatkové socialistické ekonomice naopak neprovázely) průměrného obyvatele Československa.
moderní dějiny
Ukázky

Retro

448 Kč
398 Kč
Moderna, realisté a Die Zeit - 11%
Kniha zachycuje pozadí sbližovacích pokusů české a německé politiky na sklonku 19. století.
moderní dějiny

Moderna, realisté a Die Zeit

143 Kč
127 Kč
Mossad - 20%
Nedílnou součástí izraelských dějin byl a dodnes je nemilosrdný zákulisní boj izraelských tajných služeb. Právě ty izraelské si oprávněně vydobyly po celém světě reputaci obávaného a efektivního nástroje v boji proti teroristickým skupinám.
moderní dějiny
Ukázky

Mossad

288 Kč
230 Kč
Národní soud nad zrádcem Karlem Sabinou
Fakta, vyšetřování, policejní a soudní protokoly, fotografie. Kniha se zabývá tzv. národním soudem z léta roku 1872, kdy byl spisovatel a libretista Prodané nevěsty Karel Sabina odhalen jako konfident pražského policejního ředitelství.
moderní dějiny

Národní soud nad zrádcem Karlem Sabinou

62 Kč
Nebeští cyklisté - 11%
Po stručném nahlédnutí do nejdávnější minulosti se autor zaměřil především na šedesátá až osmdesátá léta 20. století, kdy docházelo k naplnění těchto odvěkých tužeb, kdy snahy o létání silou lidských svalů kulminovaly.
moderní dějiny

Nebeští cyklisté

269 Kč
239 Kč
Sešity 4´10 - 11%
První ucelené shrnutí dějin intelektuálního společenství Kampademie - obnovené platónské akademie na Kampě, jehož členy byli například Zdeněk Neubauer, Radim Palouš, Daniel Kroupa a také Václav Havel.
moderní dějiny

Sešity 4´10

134 Kč
119 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 68 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 > >>