Nejprodávanější Kniha - leden 2020
filosofie

Žít s tajemstvím - 11%
(1x)
„Žít s tajemstvím“ je kniha bilanční. Autor vybral klíčové myšlenky z publikací posledních patnácti let své tvorby a utřídil je do dvou svazků podle nejzávažnějších témat, kterým se věnoval.
filosofie

Žít s tajemstvím

233 Kč
207 Kč
Cesta k pramenům smyslu - 11%

Autor podává přehled Husserlovy koncepce genetické fenomenologie, snaží se ukázat princip geneze, paradoxy, jež jsou v rámci fenomenologie s genetickou problematikou spjaty, a místo genetického bádání ve fenomenologické filosofii.

filosofie

Cesta k pramenům smyslu

257 Kč
228 Kč
Meditace na rozhraní epoch - 11%
Kniha obsahuje články, studie, úvahy a memoárové texty, publikované v různých časopisech a sbornících v letech 1971 až 2010. Soubor je rozdělen do čtyř oddílů.
filosofie

Meditace na rozhraní epoch

358 Kč
318 Kč
Osamělý člověk víry - 11%
(4x)
Výklad prvních dvou kapitol knihy Berešit (Genesis), v nichž autor nachází dva lidské prototypy - kreativního a majestátného (a majetnického) "Adama I" a Bohu oddaného muže smlouvy, osamělého "Adama II".
filosofie

Osamělý člověk víry

125 Kč
111 Kč
---aděje na s--- - 11%
Příbeh je určen především adolescentní mládeži. Hlavní hrdinové příběhu, Adam a Eva, prožívají vztah první lásky. Žijí v prostředí, kde se katolická víra setkává s ateismem. To v nich vyvolává nespočet otázek..
filosofie

---aděje na s---

153 Kč
136 Kč
Chvála schoulení - 11%
Soubor dvaceti osmi esejů, které představují sondu do duchovně vyčerpané každodennosti současného západního člověka, do nejrůznějších způsobů "zapomenutí na bytí", na posvátné v lidském životě.
filosofie

Chvála schoulení

266 Kč
236 Kč
Korespondence s komeniology I. - 11%
Svazek poskytne pramenný základ pro úplnější poznání díla našeho předního interpreta Komenského, pro dějiny filosofie a literatury i pro politické dějiny 20. století.
filosofie

Korespondence s komeniology I.

493 Kč
438 Kč
Odpovědnost umělce - 11%
V této knize se stýkají dvě samostatné disciplíny, filosofická estetika a filosofická etika.
filosofie

Odpovědnost umělce

176 Kč
157 Kč
Podstaty a „názor“ podstat u pozdního Merleau-Pontyho - 12%
(1x)
"Podstaty a názor podstat" je ústřední kapitola knihy Fenomény, čas a bytí od předního francouzského fenomenologa Marca Richira.
filosofie

Podstaty a „názor“ podstat u pozdního Merleau-Pontyho

49 Kč
43 Kč
Svatý Augustin
Autor se zabývá Augustinovými snahami o syntézu křesťanství a antiky, jeho názory na vztah jednotlivce k církevní instituci, zdůrazňuje jeho chápání lidské svobody a nutnosti aktivity a mravní zodpovědnosti každého jedince.
filosofie

Svatý Augustin

134 Kč
Zobrazuji 81 - 90 z 116 položek
<< < 1 .. 7 8 9 10 11 12 > >>