Nejprodávanější tituly - říjen 2020
historie a politika

Pražská zima - 6%
(3x)
Knihu vzpomínek Madeleine Albrightové na události, jež formovaly její život a pozdější kariéru.
historie a politika
Ukázky

Pražská zima

338 Kč
318 Kč
Tři muži proti totalitě
(1x)
Kniha Václavy Jandečkové se vrací do měsíců a let po únoru 1948, aby představila osudy několika z těch mužů a žen, kteří se pustili do nerovného zápasu s komunistickou diktaturou.
historie a politika
Ukázky

Tři muži proti totalitě

134 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historie a politika
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Jan Lucemburský - 11%
(1x)
Český král Jan, první z Lucemburků na českém trůně a manžel Elišky Přemyslovny, je stále postavou přijímanou nejednoznačně - na jedné straně "král cizinec", na druhé "král diplomat".
historie a politika

Jan Lucemburský

539 Kč
479 Kč
Generál Karel Lukas - 11%
Životní příběh severomoravského rodáka dokládající zrůdnost komunistického režimu.
historie a politika

Generál Karel Lukas

266 Kč
236 Kč
Mussolini - Muž prozřetelnosti
(1x)
Druhý díl podrobné kroniky fašismu v Itálii je stejně jako první nahlížen z pohledu samotného Mussoliniho a dalších protagonistů hnutí. Odehrává se mezi roky 1925–1932, v období, kdy se Mussolini stává miláčkem národa.
historie a politika

Mussolini - Muž prozřetelnosti

449 Kč
Byl jsem brněnským katem - 11%
(2x)
František Babočka se narodil v roce 1901 v chudé rodině. Byl ale jiný než ostatní chlapci z vesnice. Na přání otce se vyučil řezníkem a zjistil, že má silný vnitřní vztah ke krvi a k zabíjení zvířat.
historie a politika

Byl jsem brněnským katem

269 Kč
239 Kč
Robert Šlachta - Třicet let pod přísahou - 11%
(11x)
Když za mnou přišel, řekl mi: „Dostaneš nějakou funkci, můžeš se o něco ucházet, ale budeš držet hubu.“ A já jsem držet hubu nechtěl, protože jsem věděl, kam to půjde. Robert Šlachta je bývalý český celník.
historie a politika

Robert Šlachta - Třicet let pod přísahou

314 Kč
279 Kč
Sabotér z Osvětimi
Na osudu mladého vojáka Arthura Dodda dokumentuje kniha nepříliš známou historii britských válečných zajatců v Osvětimi. Arthur padl do zajetí roku 1943 a v táboře strávil téměř dva roky.
historie a politika

Sabotér z Osvětimi

44 Kč
Sedlák proti Hitlerovi - 11%
Kniha podává barvitý životní příběh rakouského sedláka, který odmítl obsazení své země nacisty a následně i službu v nacistické armádě.
historie a politika

Sedlák proti Hitlerovi

206 Kč
183 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 148 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 15 > >>