Nejprodávanější knihy - říjen 2020
literatura

Nekonečný Borges - 11%
Anna Housková představuje trochu jiného Borgese, než jaký je znám z četby povídek. Odkrývá Borgesovu umanutou zálibu v argentinských reáliích a jeho vztahování se ke gaučům z literatury a zabijákům z předměstí.
literatura

Nekonečný Borges

242 Kč
215 Kč
S Jestřábem v srdci - 11%
(2x)
Do výročního sborníku přispělo několik foglarovců, kteří se na rozvoji foglarovského hnutí celoživotně podílejí a přispívají svými nápady, akcemi nebo novými výtvory v duchu děl Jaroslava Foglara. Zavzpomínejte nyní s námi i vy.
literatura

S Jestřábem v srdci

179 Kč
159 Kč
Čtení o Jaroslavu Vrchlickém - 11%
Kniha ukazuje básníka Jaroslava Vrchlického z perspektivy tázání po životnosti díla, jak byla sledována v kritické rozpravě v prvních čtyřiceti letech 20. století – zčásti už za života autorova.
literatura

Čtení o Jaroslavu Vrchlickém

Michal Topor (ed.)
170 Kč
151 Kč
Hrabalova Sorbonna - 11%
Známý haškolog Radko Pytlík vzpomíná na letité schůzky s Bohumilem Hrabalem, jimž se říkalo "hospodská Sorbonna". Jeden z nejvzdělanějších evropských duchů vedl v hospodách debaty o umění, filozofii a literatuře.
literatura

Hrabalova Sorbonna

126 Kč
112 Kč
Julek Fučík – věčně živý! - 6%
(1x)
Julius Fučík byl nejen oblíbeným žákem F. X. Šaldy, zdatným komunistickým novinářem a hrdinou druhého odboje, ale také ikonou českého stalinismu, symbolem normalizační propagandy a předmětem svérázného antikultu.
literatura

Julek Fučík – věčně živý!

254 Kč
239 Kč
Shakespeare
Erudovaná a zároveň čtenářsky neobyčejně poutavá práce o nejhranějším dramatikovi všech dob.
literatura

Shakespeare

134 Kč
Gottfried Benn a Else Lasker-Schülerová - 11%
Autorka na příběhu Gottfrieda Benna a Elsy Lasker-Schülerové ukazuje na obtížnost této německo-židovské symbiózy dvou básníků.
literatura

Gottfried Benn a Else Lasker-Schülerová

18 Kč
16 Kč
Švejk hádankou? - 11%
V knize podává autor soubor svých celoživotních studií o Haškovi a Švejkovi. První část obsahuje zasvěcený popis vzniku Osudů dobrého vojáka Švejka. V druhé části svazku nalezneme přehled čelních představitelů takzvané Pražské Bohémy.
literatura

Švejk hádankou?

180 Kč
160 Kč
Bohumil Hrabal. A Full-length Portrait - 11%
Anglický překlad úspěšné přehledové studie o celku díla Bohumila Hrabala. Původně určeno pro italské souborné vydání díla BH, jak prozrazuje autorův důsledně komparativní přístup zasazující Hrabala do kontextu evropské a světové literatury.
literatura

Bohumil Hrabal. A Full-length Portrait

234 Kč
208 Kč
Ernest Hemingway: Svědectví jednoho života - 11%
(1x)
Pro mnoho lidí představuje Ernest Hemingway spíše mozaiku mýtů než člověka: vojáka, sportovce, lovce, expatriota a samozřejmě spisovatele.
literatura

Ernest Hemingway: Svědectví jednoho života

449 Kč
399 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 70 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 7 > >>