Nejprodávanější tituly - říjen 2020
druhá světová válka

Vlk samotář - 20%
(1x)
V této knize je popsán příběh německého ponorkového esa z druhé světové války Wernera Henkeho, jenž se svou ponorkou U-515 potopil víc plavidel (24 obchodních a 2 válečné lodě), než kterýkoli německý ponorkový velitel v období po září 1942.
druhá světová válka
Ukázky

Vlk samotář

99 Kč
79 Kč
Češi u Tobruku - 11%
Kniha přináší osobní autentické výpovědi mužů, kteří v roce 1941 bojovali v řadách československého 11. pěšího praporu u obklíčeného libyjského města Tobruk a společně s ostatními spojeneckými vojáky ho ubránili před německo-italskou přesilou.
druhá světová válka

Češi u Tobruku

162 Kč
144 Kč
Praha v černém - 6%
Jedinečná práce mladého amerického historika, jež zkoumá život v Praze ovládané nacisty v době německé okupace. Autor se v této knize věnuje jak politickým, tak především hospodářským a sociálním dějinám.
druhá světová válka

Praha v černém

338 Kč
318 Kč
Zapomenuté transporty
V rozhovoru, který tvoří první část knihy, hovoří autor dokumentů Lukáš Přibyl o tom, jak složité a někdy dobrodružné bylo pátrání po svědcích.
druhá světová válka

Zapomenuté transporty

135 Kč
Stalin, nebo Trockij? - 11%
Teprve pád komunistických režimů a aspoň částečné odkrytí dosud tajných archivů a svědeckých vyjádření umožňují pohled na úděsnou realitu sovětské historie, zakrývanou po celá desetiletí kamufláží lživé propagandy.
druhá světová válka

Stalin, nebo Trockij?

189 Kč
168 Kč
Nový kancléř v sousedství - 20%
(3x)
Studie přibližuje ohlasy české meziválečné politické scény na nástup Adolfa Hitlera k moci a jeho první kroky v úřadě; zahrnuje období od ledna 1933 do srpna 1934.
druhá světová válka
Ukázky

Nový kancléř v sousedství

79 Kč
63 Kč
Stopy vedou k Ivančeně - 20%
(1x)
Publikace Stopy vedou k Ivančeně shrnuje několikaleté mapování skautského protinacistického odboje ve Slezsku a událostí, které vedly k osudovým výstřelům popravčí čety. Knihu doplňuje řada historických fotografií a příloh.
druhá světová válka
Ukázky

Stopy vedou k Ivančeně

130 Kč
104 Kč
Tisíce obyčejných smrtí - 11%
(1x)
Na knize je výjimečná celistvost vzpomínek svědka, kterému bylo souzeno být u "počátku" i "konce" tragédie šoa.
druhá světová válka

Tisíce obyčejných smrtí

179 Kč
159 Kč
Nacionálněsocialistické pronásledování Židů v říšské župě - 6%
Kniha zpracovává doposud neznámou problematiku pronásledování židovského obyvatelstva české i německé národnosti v bývalých pohraničních oblastech Československa v období, kdy byla tato území násilně přičleněna k třetí říši.
druhá světová válka

Nacionálněsocialistické pronásledování Židů v říšské župě

508 Kč
478 Kč
Němci - 11%
(1x)
Kniha byla napsána proto, že před českou veřejností je trvale zamlčována pravda o německé okupaci a genocidě českého národa, se kterou Němci začali zcela plánovitě již ve válce. V případě jejich vítězství měl být český národ vyvražděn.
druhá světová válka

Němci

126 Kč
112 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 69 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 > >>