Nejprodávanější Kniha - listopad 2020
báje a legendy

Pomsta hadů - 6%
Literární tradice tchajwanských domorodců velmi bohatá. Kniha Pomsta hadů přináší příběhy ilustrující ústní tradici těchto kmenů, jsou mezi nimi základní mýty o původu lidí, o povodni, o získání ohně, příběhy o obludách i dojímavé milostné příběhy.
báje a legendy

Pomsta hadů

220 Kč
207 Kč
Staré pověsti české - 11%
Staré pověsti české patří ke klasice české mytologie. Příběhy známe z Kosmovy kroniky i z Jiráskova zpracování. Kniha nám přiblíží legendu z pohledu nezapomenutelného loutkového filmu Jiřího Trnky.
báje a legendy

Staré pověsti české

269 Kč
239 Kč
Krása země - 6%
Albánské pohádky a pověsti jsou součástí bohatého folklóru, který zachycuje nejrůznější stránky života Albánců v průběhu historie a je stejně osobitý jako jejich jazyk, jímž se odlišují od všech ostatních obyvatel Balkánského poloostrova.
báje a legendy

Krása země

253 Kč
238 Kč
Pražské pověsti, legendy a zkazky - 11%
Knížka pražských legend, pověstí a zkazek, jež se dochovaly do našich časů, přidává se čestně k celé řadě děl, která oslavila Prahu veršem i prózou, poezií i díly historickými. Autorka zachytila kromě známých pověstí i dosud neznámé nebo málo známé.
báje a legendy

Pražské pověsti, legendy a zkazky

179 Kč
159 Kč
Sága o Hervaře - komentáře - 11%
(2x)
Komentář k Sáze o Hervaře nabízí osvětlení a výklad stěžejních témat, které textem ságy pronikají a určují tak její kulturní význam.
báje a legendy

Sága o Hervaře - komentáře

224 Kč
199 Kč
Závistivý lidojed a pták-nepták - 6%
(1x)
Kniha obsahuje mýty domorodců z druhého největšího ostrova světa. Je svědectvím o různorodosti a exotičnosti kultur přírodních národů nezávislého státu Papua-Nová Guinea a indonéské části ostrova, zvané Západní Papua.
báje a legendy

Závistivý lidojed a pták-nepták

253 Kč
238 Kč
Hliněný tygr - 6%
(1x)
Příběhy z dob, kdy ještě po zemi chodili bohové a démoni. Vyprávění se často vážou ke konkrétním místům v himálajském království, bok po boku v nich vystupují historické osobnosti a celý pantheon místních bohů.
báje a legendy

Hliněný tygr

253 Kč
238 Kč
Osm světel - 6%
(2x)
Židovské písemnictví patří k nejstarším, a zároveň nejrozmanitějším na světě, jeho texty dělí tisíce let i kilometrů. V knize Osm světel můžete najít nejznámější židovské pohádkové příběhy, legendy, bajky a anekdotická vyprávění.
báje a legendy

Osm světel

338 Kč
318 Kč
Z rytířských dob Čech a Moravy - 11%
Pro milovníky starší historie zajímavá, bohatě ilustrovaná knížka pověstí Z rytířských dob Čech aMoravy.
báje a legendy

Z rytířských dob Čech a Moravy

179 Kč
159 Kč
77 leyendas de Praga - 6%
Místopisné legendy z Pražského hradu, Vyšehradu, Starého Města, Nového Města , Malé Strany, které mohou být i skvělou inspirací k procházkám po Praze - černobílé ilustrace, doplněno kreslenými mapami. Čtení ve španělštině.
báje a legendy

77 leyendas de Praga

339 Kč
319 Kč
Zobrazuji 91 - 100 z 108 položek
<< < 1 .. 8 9 10 11 > >>