Nejprodávanější knihy - listopad 2020
světové dějiny

Intimní historie - 11%
(4x)
V učebnicích historie a vědeckých dílech najdeme údaje o panovnících, slavných bitvách, hospodářství i umění, ale o základních lidských potřebách se toho dozvíme málo či vůbec nic.
světové dějiny

Intimní historie

296 Kč
263 Kč
Madeleine - 11%
(3x)
Autorka se coby americká ministryně zahraničí během dvou prezidentských období Billa Clintona podílela na zásadních politických rozhodnutích své doby a účastnila se nejednoho dějinného dramatu.
světové dějiny
Ukázky

Madeleine

448 Kč
398 Kč
Svatý Ludvík - 6%
(5x)
Rozsáhlá práce, lakonicky nazvaná Svatý Ludvík, je považována za jednu z nejlepších biografií středověkých panovníků. Francouzský král je v ní nazírán jako osobnost, jež výrazným způsobem ovlivnila evropské dějiny druhé poloviny 13. století.
světové dějiny

Svatý Ludvík

508 Kč
478 Kč
Soudruzi! - 11%
Ve své "Historii komunismu" autor zkoumá vznik i rozvoj tohoto hnutí a analyzuje příčiny jeho neslavného konce. Znepokojivé, přesvědčivě napsané a brilantními argumenty podložené vynikající historické dílo.
světové dějiny

Soudruzi!

448 Kč
398 Kč
Opráski - Noví povjesti českí
Kniha, která změní dějiny! Alois Jirásek to bude mít těžké, ale pravda musela spatřit světlo světa.
světové dějiny

Opráski - Noví povjesti českí

179 Kč
Podivná smrt Evropy - 11%
(5x)
Douglas Murray brilantně líčí příběh masové imigrace do Evropy – její počátky v poválečném nedostatku pracovní síly, její zintenzivnění při slučování rodin a konečně humanitární ospravedlňování otevřených hranic.
světové dějiny

Podivná smrt Evropy

376 Kč
334 Kč
Mýty a báje starých Slovanů - 11%
Často si s hrdostí připomínáme své slovanské kořeny, ale téměř nikdy si přitom neuvědomíme, jak málo vlastně dnes o svých „duchovních genech“ víme.
světové dějiny

Mýty a báje starých Slovanů

268 Kč
238 Kč
Bernd Posselt vypráví o Evropě - 11%
Posseltův text je osobním vyznáním náklonnosti a víry v Evropu, zavede čtenáře do historie kontinentu, dotkne se minulých i současných problémů a umožní orientaci v soukolí a mechanismu leckdy nečitelného a matoucího fungování evropských institucí.
světové dějiny

Bernd Posselt vypráví o Evropě

404 Kč
359 Kč
Komunistické lágry - 11%
Autor postupuje svojí tradiční metodou místopisného průvodce a přibližuje čtenáři místa v dnešní České republice, na kterých zřídil totalitní komunistický režim lágry a která jsou neodmyslitelně spojená s komunistickým terorem páchaným na nevinných.
světové dějiny

Komunistické lágry

347 Kč
308 Kč
Reagan - 11%
(3x)
Rozsáhlý a podrobný životopis prezidenta Ronalda Reagana, který sehrál zásadní roli při pádu komunismu v někdejším sovětském bloku.
světové dějiny
Ukázky

Reagan

620 Kč
551 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 945 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 95 > >>