Nejprodávanější e-knihy - prosinec 2020
historie a politika

Velké aféry a skandály evropských panovnických dvorů - 20%
Panovnické rody od nepaměti provázely skandály, které se někdy dařilo před veřejností ututlat, nebo vyšly najevo až dlouho poté, co se odehrály. Mnohé z nich jsou ale dosud neobjasněné, což historiky neustále nutí k bádání a touze po vyřešení pikantností mocných. Ve čtrnácti příbězích se autor snaží poodhalit dosud skrytá zákoutí, domýšlet drobné nuance a pátrat pro příčinách a úmyslech historických osobností.
historie a politika
Ukázky

Velké aféry a skandály evropských panovnických dvorů

179 Kč
143 Kč
Věta jako povolání - 20%
Významný český novinář a spisovatel Karel Hvížďala slaví v roce 2020 své osmdesáté narozeniny. K této příležitosti vychází mimořádné souborné vydání jeho úspěšných knih pod názvem Věta jako povolání…
historie a politika
Ukázky

Věta jako povolání

349 Kč
279 Kč
100 x Václav Havel - 20%
100 slavných i méně známých, ale důležitých výroků Václava Havla. Vět, které vstoupily do dějin a o kterých má smysl přemýšlet i dnes. Čítanka Havlových výroků s komentářem a výkladem, která Václava Havla přibližuje dnešním čtenářům…
historie a politika
Ukázky

100 x Václav Havel

159 Kč
127 Kč
Cukrář vojákem - 20%
Autor zachycuje tvrdý život na Sibiři, konflikty s vojenským i politickým vedením, stesk po domově, ale i život obyčejných Rusů a dalších národů Dálného východu.
historie a politika
Ukázky

Cukrář vojákem

159 Kč
127 Kč
Gottwald a jeho doba - 20%
(1x)
V knize Gottwald a jeho doba se autor snaží postihnout nejdůležitější okamžiky života „prvního dělnického prezidenta“ a dobrat se základního poznání – jak a proč Gottwald dospěl až do fáze prosazení komunistické totality, v níž idea třídního boje a třídní nenávisti sehrála tak děsivou roli.
historie a politika
Ukázky

Gottwald a jeho doba

249 Kč
199 Kč
Gustáv Husák - 20%
(2x)
Jméno Gustáva Husáka (1913–1991) je nejsilněji spojeno s obdobím normalizace 70. a 80. let, kdy přicházela na svět generace „Husákových dětí“. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků...
historie a politika
Ukázky

Gustáv Husák

449 Kč
359 Kč
Kdo po Žižkovi? - 20%
Janu Žižkovi jsou věnovány další a další publikace, avšak na jeho nástupce Prokopa Holého je upřena mnohem menší pozornost. Známý a oblíbený autor historických knih Jan Bauer tento dluh ve výročním roce husitské revoluce napravuje.
historie a politika
Ukázky

Kdo po Žižkovi?

174 Kč
139 Kč
Rudý Zeman - 20%
(2x)
Rudý Zeman je opět příběhem novinářského pátrání, které jde do hloubky zásadních politických etap Miloše Zemana a jeho vztahů.
historie a politika
Ukázky

Rudý Zeman

249 Kč
199 Kč
Sága o životě a smrti Jana Bati a jeho bratra Tomáše - 20%
Náš přední autor literatury faktu Miroslav Ivanov poutavě zpracoval osudy Jana A. Bati a jeho bratra Tomáše. Při psaní využil nových a do té doby neznámých dokumentů z osobního archivu Jana Bati, a mohl tak napsat o jeho pracovním nasazení, boji za lidskou spravedlnost, porážce a smutném konci…
historie a politika
Ukázky

Sága o životě a smrti Jana Bati a jeho bratra Tomáše

349 Kč
279 Kč
Emil Boček. Strach jsem si nepřipouštěl - 20%
Životní příběh a svědectví armádního generála Emila Bočka, dosud žijícího válečného hrdiny a veterána bojů 2. světové války.
historie a politika
Ukázky

Emil Boček. Strach jsem si nepřipouštěl

198 Kč
158 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 37 položek
<< < 1 2 3 4 > >>